Home Nieuws Officiële verklaring PSV met excuses van Bommel aan Zoet: Heeft van Bommel...

Officiële verklaring PSV met excuses van Bommel aan Zoet: Heeft van Bommel een staf vol ja-knikkers?

99
0

Mark van Bommel en PSV hebben de situatie rond Jeroen Zoet geëvalueerd en daar opvolgend heeft de club een officiële verklaring de deur uitgedaan.

Daartoe heeft trainer Mark van Bommel zijn excuses aangeboden aan de doelman, die dat meteen geaccepteerd zou hebben. “Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn”, zegt Van Bommel op de website van PSV. “Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten.”

Van Bommel legt uit waarom hij Zoet van eerste tot derde doelman degradeerde. “De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg.”

Van Bommel gaat verder: “Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt.”

Van Bommel gaat door het stof richting Zoet. “We hebben niet goed gehandeld. Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd.”

Het siert Mark van Bommel dat hij openlijk en publiekelijk zijn excuses maakt aan de ervaren doelman maar tegelijkertijd vraag je af wat voor ‘ja knikkers’ zich in de staf bij PSV begeven. Als de trainer afgelopen weekend een misrekening maakt in de communicatie zouden ervaren voetbalmannen als Reinier Robbemond, Jurgen Dirkx of Ruud Hesp de trainer van PSV toch moeten wijzen op diens matige communicatie richting Zoet.

Dit lijkt geenszins het geval geweest te zijn, wat zou impliceren dat de heren van de gehele staf niet voldoende weerstand dan wel inbreng geven aan de hoofdtrainer. Ook is daar nog altijd teammanager Mart van den Heuvel die uitermate geschikt is een proces rond het passeren van een speler als Zoet goed te begeleiden. Dat geen van deze assistenten en vertrouwelingen van van Bommel dit negatieve teamproces hebben weten te keren alvorens het bezoek aan Tilburg op de agenda stond is zeer zorgelijk te noemen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here