Home Nieuws Officieel: Luuk de Jong nieuwe spits FC Barcelona

Officieel: Luuk de Jong nieuwe spits FC Barcelona

991
0

Luuk de Jong vertrekt van FC Sevilla naar FC Barcelona. Dat bevestigen meerdere bronnen dinsdagnacht rond 01.00u. De transfer is definitief rond.

Dinsdagavond laat werd bekend dat FC Barcelona zich officieel gemeld zou hebben bij Sevilla om Luuk de Jong over te nemen van de club uit Andalusië. Daarna werd het even stil rond de mogelijk spectaculaire transfer, die meteen al samenhing met de transfer en terugkeer van Griezmann naar Atlético Madrid en die van Saul van Atletico Madrid naar Chelsea.


De Jong moet in Nou Camp de vervanger worden van Antoine Griezmann, die te zwaar drukt op de begroting van de Catalanen. Atlético Madrid zou de nieuwe bestemming van Griezmann moeten worden maar daarvoor moest de club uit Madrid eerst de uitgaande transfer van Saul naar Chelsea afronden.

Rond middernacht had het er alle schijn van dat alle genoemde transfers niet door konden gaan maar een uur later, een uur nadat de tijdslimiet van 24u was overschreden, bleek dat het nodige papierwerk toch op orde was en alle transfers alsnog doorgang konden vinden.

En dus wordt Luuk de Jong speler van FC Barcelona. Althans, dat meldt de Europese transferspecialist Fabrizio Romano. Inmiddels heeft ook de Spaanse bond bevestigt dat de genoemde transfers allen doorgang kunnen vinden. Het papierwerk is op tijd in orde.

https://twitter.com/fabrizioromano/status/1432836187044122627?s=21