Home Nieuws Oefenzege PSV tegen Poolse nummer een valt in het niet bij exit...

Oefenzege PSV tegen Poolse nummer een valt in het niet bij exit Oranje, Messi kop van jut

843
0

Nederland werd zaterdagmorgen met een kater wakker na de sensationele exit tegen de Argentijnse straatschoften.

De uitschakeling kwam hard aan maar was zeker te voorkomen geweest. De onlogische penaltyserie was debet aan de uitschakeling en met name de gemiste strafschoppen waren te voorkomen geweest. Andries Noppert straalde niet heel veel zelfvertrouwen uit en maakte zijn goal niet bepaald kleiner in zijn houding, waar de Argentijnse keeper dat wel deed. Waarom Virgil van Dijk perse de eerste strafschop wilde nemen had van doen met een signaal afgeven en zijn verantwoordelijkheid nemen.

Van Dijk is niet één met het nemen van een strafschop. De aanvoerder is niet comfortabel met schoten op doel of schoten van afstand omdat van Dijk een echte passer is, naast zijn functie als topverdediger. Hoe dan ook, Oranje werd uitgeschakeld en alle schandalen tijdens en net na de wedstrijd tezamen genomen, kunnen voor lief worden aangenomen. Behalve dat de Nederlandse bevolking en voetballiefhebber even helemaal klaar is met Zuid-Amerika, Brazilië en Argentinië maar ook met de vervelende Lionel Messi. De aanvoerder liet zich kennen en toonde klaarblijkelijk zijn ware gezicht.

De sterspeler geldt als verlegen en teruggetrokken maar liet tegen Oranje een vervelend gezicht zien. Onsportief maar vooral een karakterloos. Lionel Messi is een karakterloze sterspeler, die in Nederland na Nederland – Argentinië op weinig waardering meer kan rekenen. En dit is terecht te noemen. Nagenoeg heel Nederland op een snelle exit van de nare Argentijnen in het vervolg van het toernooi. De dansjes van de Brazilianen en het kinderachtige neerbuigende gedrag van de heen Brazilianen van de afgelopen weken, waren een opmaat voor de lage irritatiegrens richting de Argentijnen.

Ondertussen is PSV onder leiding van Ruud van Nistelrooij begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat nieuws blijft even op de achtergrond en valt in het niet bij de exit van Oranje. PSV speelde zaterdagmiddag achter gesloten deuren een oefenduel met de huidige nummer een van de Poolse eredivisie. De club luistert naar de naam Rakow Częstochowa. PSV won met 4-2, dankzij goals van achtereenvolgens Simon Colyn, Noni Madueke, Yorbe Vertessen en Sávio.

PSV kwam tijdens het duel met de Polen na ruim een half uur achter, maar stond al snel met 2-1 voor. Érick Gutiérrez, Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons ontbraken uiteraard. Gutíerrez meldt zich eind volgende week in Marbella. PSV vertrekt aanstaande week naar Marbella.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here