Home Nieuws Obispo terug in training, Ramalho sluit weer aan maar Boscagli ontbreekt op...

Obispo terug in training, Ramalho sluit weer aan maar Boscagli ontbreekt op trainingsveld

2892
0

De week van de waarheid staat op het punt van beginnen maar is feitelijk al begonnen middels de eerste wedstrijd uit het tweeluik tussen Rangers FC en PSV.

Het vertrouwen is groot te noemen. Zowel bij de spelers als bij de achterban van de club maar een gewaarschuwd club telt voor twee. Rangers kreeg het een jaar geleden toch gewoon voor elkaar om PSV uit te schakelen, met alle gevolgen van dien. Komende woensdag moet het gebeuren maar de selectie heeft inmiddels wel met de nodige blessures te maken. Uit het niets moesten André Ramalho en Olivier Boscagli worden vervangen afgelopen woensdagavond.

Ibrahim Sangaré en Jerdy Schouten bleken de ongewenste vervangers te zijn want in de slotminuten met twee middenvelder het hart van de defensie vormen is geen ideale situatie. Woensdag bij terugkomst in Eindhoven bleek de optie Jerdy Schouten als centrale verdediger opnieuw uitgevoerd en getest te worden. Schouten speelde in het oefenduel met AS Monaco opnieuw als centrale verdediger, om eventueel als de situatie daar om zou vragen ook tegen Rangers op die positie te kunnen spelen.

Dat zou verre van een ideale situatie zijn maar het kan gezien de nodige blessures niet worden uitgesloten. Los van dat feit is de club nog altijd op zoek naar defensieve versterkingen. Ondertussen dient er zich een nieuwe optie aan in de persoon van Armando Obispo. De zelf opgeleide verdediger verscheen vrijdag voor het eerst sinds lange tijd weer op het trainingsveld.

De rentree van Obispo wordt gemeld door het Eindhovens Dagblad. Op De Herdgang zagen enkele honderden toeschouwers tijdens de open training hoe de 24-verdediger weer zijn eerste stappen zette op het veld na een maandenlange absentie.

Obispo stond maandenlang buitenspel, nadat hij in april werd geopereerd aan zijn knie. Hij raakte op 19 maart, in de wedstrijd tegen Vitesse al geblesseerd. Obispo kende geen beste jaargang vorig seizoen en kreeg veel kritiek op zijn spel. Obispo kwam onder toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij tot 22 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en een keer een assist gaf.

PSV kan Obispo goed gebruiken gezien de nodige blessures waar Peter Bosz inmiddels mee te kampen heeft. Obispo heeft waarschijnlijk nog wel een aantal weken nodig om wedstrijdfit te worden. Olivier Boscagli, uitblinker op Ibrox Park, trainde nog niet maar André Ramalho inmiddels weer wel.


Vorig artikelPSV wacht na PSV – Rangers zinderend slot transferwindow rond Sangaré, Bakayoko, Vertessen, Drommel én Ramalho
Volgend artikelIn beeld | Presentatie Joël Piroe, de nieuwe nummer 7 van Leeds United

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in