Home Nieuws Nummer 10 Tillman is PSV’er en kijkt na gesprek met ‘positieve’ De...

Nummer 10 Tillman is PSV’er en kijkt na gesprek met ‘positieve’ De Ligt uit naar het Philips Stadion

1584
0

Malik Tillman is officieel speler van PSV en rondde donderdagavond alle formaliteiten af. Dat betekent ook dat rugnummer 10 bij PSV ook weer vergeven is.

Daarmee is het dossier Xavi Simons ook gesloten. Tillman stond al enige tijd op de bekende lijstjes van de scouting van PSV en door Earnie Stewart en zijn nauwe contacten, kon de middenvelder via de opgetuigde constructie naar Eindhoven worden gehaald.

De gesprekken en de uiteindelijke transfer van Tillman naar PSV, kregen ook vorm door de gesprekken tussen Tillman en Matthijs de Ligt. De Ligt is ploeggenoot bij FC Bayern en voorzag Tillman van de nodige informatie over trainer Peter Bosz.

“Ik heb een goede band met Earnest Stewart en ook Bosz was voor mij een belangrijke reden om naar Eindhoven te komen”, begint de 21-jarige Tillman over zijn keuze. “Ik hou van zijn speelstijl: veel aanvallen, de tegenstander geen ruimte gunnen, dat ligt mij. Mijn voormalig ploeggenoot Matthijs de Ligt was ook lovend over de hoofdcoach en over PSV. Ik tref hier geweldige omstandigheden in een prachtige stad”, aldus Tillman.

Tillman heeft rugnummer tien gekregen. Het eerdere rugnummer van Xavi Simons, wat ook even voorbestemd leek voor Noa Lang. Tillman laat zijn visie los op zijn positie.

“Ik heb dit nummer altijd geambieerd, dus ik ben er heel blij mee”, vertelt Tillman. “Ik hou van de bal en wil altijd spelen rond de zestien van de tegenstander. Scoren is het mooiste wat er is, maar ik geniet ook van een prachtige assist. Ik ben wel een creatieve speler”, aldus Malik Tillman, die uitkijkt naar de wedstrijden in het Philips Stadion. Tillman speelde met Rangers FC al in het Philips Stadion en heeft beste gevoelens over gehouden aan de support van de PSV fans.


Vorig artikelINSIDE | PSV dichtbij eerste Champions League gelden van 5 miljoen euro, jackpot komt dichterbij
Volgend artikelPSV lijkt Debast los te laten en verlegt interesse naar ervaren Amerikaanse verdediger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in