Home Nieuws Nuchtere Luuk de Jong: Geen vedetteneigingen

Nuchtere Luuk de Jong: Geen vedetteneigingen

34
0

Luuk de Jong en vedetteneigingen; dat is bepaald geen combinatie te noemen. Als we het over vedetteneigingen hebben kunnen we niet om Memphis Depay heen. De excentrieke aanvaller is in alles de grote tegenpool van Luuk de Jong. Zowel in zijn spel met zijn krachtige lichaam, zijn snelheid maar ook in gedrag buiten het veld. 

De bekende vingertjes in de oren van Memphis zijn ondertussen menig voetballiefhebber een doorn in het oog. Te pas en te onpas toont Memphis dat wat hij denkt. Luuk de Jong kende een uitermate moeilijke periode in het eerste van PSV maar vervalt niet snel in dat excentrieke gedrag.

“Dat zul je niet snel bij mij meemaken”, zegt De Jong in gesprek met Omroep Brabant. “Ik ben ook teleurgesteld en baal ook als ik niet speel, en ik hoor ook wat mensen zeggen. Maar uiteindelijk ben jij de enige persoon die daar verandering in kan brengen door keihard door te werken en je er niets van aan te trekken. Als ik scoor ben ik blij en ben ik niet met randzaken bezig.”

De Jong begrijpt dat er vorig jaar veel kritiek op zijn spel was, ook van de eigen fans. “Waar je ook speelt: als het minder gaat en je maakt de verwachtingen niet waar, dan krijg je kritiek over je heen. Het is mooi dat ik me zo heb kunnen herpakken”, aldus de spits, die dus niet in gebaar zijn gelijk zal halen bij een doelpunt. “Ik denk dat ik ze gewoon rustig houd, die vingertjes van mij.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here