Home Nieuws Nuchtere Guus Til helpt PSV aan winst: ‘Ik had voor deze wedstrijd...

Nuchtere Guus Til helpt PSV aan winst: ‘Ik had voor deze wedstrijd geen extra spanning’

659
0

Guus Til bracht PSV in de tweede helft op 3-2 nadat het uur daarvoor geen bijzonder uur voor Til was.

De aanvaller speelde opnieuw geen beste wedstrijd en leed geregeld balverlies. Het is tot op heden nog niet het seizoen van Til maar de aanvaller heeft de gave om toch steeds op de goede plaats te staan. Voor rust stond hij een paar keer niet op de goede plaats toen de bal in het doelgebied van keeper Bijlow werd gebracht. Na rust leverde goede positie kiezen meteen de 3-2 op.

Na afloop kreeg Til de nodige vragen op zich afgevuurd. In gesprek met ESPN was Guus Til het eens met de opmerking dat de wedstrijd alle kant op ging en het een boeiend gevecht werd. “Zij konden in het begin goed de vrije man vinden op het middenveld en wij waren slordig in balbezit”, aldus Til. “Het hielp ook niet mee natuurlijk dat zij snel de 1-0 maken. Dan krijgen zij meer energie en sluipt er bij ons meer frustratie in. Maar naar mate de wedstrijd door ging, voelde je wel dat als wij meer aanzetten, wij die ballen op het middenveld zouden winnen.”

Til keek uit naar het treffen tegen Feyenoord. “Ik heb een hele mooie tijd gehad met Feyenoord. Dan is het leuk om iedereen weer te zien en tegen ze te spelen”, zo gaf hij aan. “Bij topwedstrijden heb je ook altijd spanning. Dat heeft iedere speler. Ik had dat voor deze wedstrijd niet extra.”

De aanvaller beschrijft hoe hij de 3-2 maakte. “Als Cody de bal heeft, probeer ik altijd of bij de tweede paal te komen of tussen de eerste centrale verdediger en de keeper te komen. Dat was ook dit moment”, zei hij daarover. “Het was gewoon even oogcontact en dan daar je loop op aanpassen. Je kijk eerst naar de baan van de bal. Je gaat in het midden staan en wacht de baan van de bal af. Op basis daarvan maak je jouw keuze.”


Vorig artikelTijdperk John de Jong afgesloten met overwinning in topper, Gakpo spreekt kampioensaspiraties uit
Volgend artikelOver de bestuurlijke crisis die eigenlijk geen crisis is: ‘Voldoende bronnen gesproken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in