Home Nieuws Nottingham Forest toch tevreden na nederlaag: ‘Ik ben echt heel erg enthousiast...

Nottingham Forest toch tevreden na nederlaag: ‘Ik ben echt heel erg enthousiast over PSV’

4190
0

PSV wist afgelopen weekeinde de laatste serieuze test voor het nieuwe seizoen goed door de komen.

Eerder versloeg de ploeg van trainer Bosz Linz en FC Augsburg en enkele dagen later FC Eindhoven. De wedstrijd tegen Sint Truiden bestond de ploeg van Peter Bosz vrijwel alleen maar uit jeugdspelers en er werd dan ook verloren. Tot het echte werk nu gaat beginnen, speelde PSV in feite maar 5 oefenwedstrijden. Een gering aantal.

Afgelopen zondag was de laatste testcase. Niet dat PSV tegen een wonderploeg speelde maar de Engelse nummer zestien van vorig seizoen heeft wel iets in haar mars en zette met name afgelopen seizoen enkele grote en goede uitslagen neer tegen enkele grote clubs uit de befaamde Premier League.

PSV liet echter zien flink gegroeid te zijn ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Sint Truiden en opvolgend tegen Linz. Het versloeg Nottingham Forest met 1-0 maar liet vooral zien aan de bal stappen te hebben gemaakt. In feit kwam Nottingham geen moment in het spel voor en stond PSV de ploeg van trainer Cooper niet toe op te bouwen dan wel fatsoenlijk aan te vallen.

‘Ik ben echt heel erg enthousiast over PSV’, beginnen de analisten van FC Afkicken de analyse over de wedstrijd van PSV tegen Nottingham. ‘Nottingham Forest is in principe best wel een serieuze tegenstander, die echt wel met een aardig elftal naar Eindhoven kwamen. Maar ze zijn er geen moment aan te pas gekomen. En dat heeft heel veel te maken met het spel van PSV. Elke keer veroverden ze heel snel die bal bij PSV’, aldus de heren analisten van FC Afkicken, die Peter Bosz prijzen na zijn eerste weken bij PSV.

Ondanks de nederlaag waren de Engelsen zelf ook tevreden met de wedstrijd. De trainer van Nottingham had al snel door dat er weinig te halen viel tegen PSV en dus telde hij zijn zegeningen na afloop.

“Een deel van ons opbouwspel was goed, ik dacht dat we op een aantal goede posities kwamen die we niet verzilverden en er het beste van maakten”, reageerde hoofdtrainer van Forest, Steve Cooper, na afloop op de clubsite van de Engelse Premier League-club. “Er waren maar een paar dreigende momenten, waarop we echt veel meer hadden kunnen creëren.”

Cooper is redelijk tevreden met het spel van zijn ploeg tegen PSV. “Afgezien van een heel slecht doelpunt dat we tegen kregen, hebben we tegen een team dat de komende weken in Europa gaat spelen niet veel weggegeven, dus defensief dacht ik dat we redelijk goed stonden. Er waren zeker positieve dingen te halen uit het spel, maar ik zal altijd meer willen en we hebben zeker meer nodig”, besluit Cooper zijn analyse van de oefenwedstrijd tegen PSV.


Vorig artikelXavi Simons krijgt in Duitsland meteen de wind van voren | Simons blikt terug op transfer van PSG naar PSV
Volgend artikelAnalisten krijgen geen gelijk, Ihattaren vindt toch nieuwe club en kiest voor financiële zekerheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in