Home Nieuws Nottingham Forest presenteert Ibrahim Sangaré na drie jaar en vijf prijzen met...

Nottingham Forest presenteert Ibrahim Sangaré na drie jaar en vijf prijzen met PSV

967
0

Ibrahim Sangaré heeft prachtige herinneringen aan zijn drie jaar PSV. De Ivoriaan wist dan wel geen landstitel te winnen maar er is wel degelijk zilverwerk aan zijn erelijst toegevoegd.

De middenvelder is inmiddels officieel vertrokken bij PSV. De 25-jarige controleur uit Ivoorkust vertrok vrijdagmiddag in allerijl vanaf De Herdgang naar Nottingham Forest. Een privévliegtuig bracht hem naar de East-Midlands. Even had het er alle schijn van dat het geheel niet op tijd administratief afgerond kon worden maar dit bleek gelukkig voor alle partijen niet het geval te zijn.

Inmiddels heeft de Premier League-club de Ivoriaan officieel gepresenteerd. Sangaré tekent een meerjarig contract bij Nottingham Forest. Donderdagavond was er nog sprake van dat Sangaré bij PSV zou blijven, vrijdagochtend werd duidelijk dat de Ivoriaan twijfelde omdat Nottingham maar in bleef praten op de zaakwaarnemer van Sangaré. In de middag stapte hij in het privévliegtuig naar Engeland.

Vlak voor het verstrijken van de deadline hebben PSV en Forest elkaar uiteindelijk gevonden in de afwikkeling van het papierwerk. PSV houdt meer dan 35 miljoen euro over aan de transfer. De Engelsen zijn maar wat trots op de komst van de gewilde middenvelder. Het Twitteraccount van de club draagt inmiddels de foto van de presentatie van Sangaré, waar men in Nottingham een jaar mee in de weer is geweest.

Sangaré speelde sinds de zomer van 2020 bij PSV. De club nam hem in de zomer van 2020 voor 7 miljoen euro van Ligue 1 club Toulouse. In Eindhoven werd de Ivoriaanse krachtpatser meteen basisspeler en afgelopen jaar werd de middenvelder in Ivoorkust uitgeroepen tot speler van het jaar. In totaal speelde Ibrahim Sangaré 140 keer voor PSV en scoorde hij vijftien keer.

PSV en Ibrahim Sangaré veroverden met elkaar maar liefst drie keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB-Beker. In alle gewonnen wedstrijden waarin het zilverwerk werd veroverd, was Sangaré basisspeler.


Vorig artikelZo kijkt Belgie tegen Champions League-voetballer Noa Lang aan
Volgend artikelLozano reageert op filmpje PSV-fans en wijst naar Marcel Brands als grote spil in transfer naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in