Home Nieuws NOS analisten waarderen 17500 PSV fans in de Kuip: ‘Veel luidruchtiger dan...

NOS analisten waarderen 17500 PSV fans in de Kuip: ‘Veel luidruchtiger dan Ajax fans’

9353
0

PSV veroverde afgelopen zondag ten koste van Ajax de nationale beker. PSV versloeg de Amsterdamse opponent met 2-1.

De coach van de Amsterdammers liet na afloop zien een slechte verliezer te zijn want volgens hem verdiende er maar één club om te winnen en dat was Ajax. Ten Hag kreeg veel kritiek na zijn onhandige uitspraken maar er vielen meer zaken op afgelopen weekend. Beide clubs mochten allebei 17500 kaarten verdelen en dat is een normaal gegeven voor een bekerfinale in de Kuip. Vooraf was er nog sprake van angst voor ongeregeldheden maar daar bleek enkele uren voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd weinig sprake van.

De Rotterdamse politie bleek alles goed geregeld te hebben. Wel vielen er enkele incidenten te noteren. Zo vielen er kleine schermutselingen en enkele vechtpartijen in het stadion waar te nemen maar deze werden snel de kop ingedrukt door de aanwezige politie. Ook was opvallend dat de Ajax aanhang voor haar doen redelijk tam en mat was. Er waren geen sfeeracties en ook met de luidruchtigheid van de Ajax fans viel het reuze mee, of juist tegen zoals u wilt. Er leek weinig beleving te hangen in de Ajax vakken en er leek ook weinig vertrouwen te zijn in een goede afloop.

De heren analisten van de NOS vonden juist dat een opvallend gegeven in de Rotterdamse Kuip en koppelden deze week in een uitgebreide analyse het geloof en fanatisme van de PSV aanhang aan de wilskracht en energie van het elftal wat Ajax wist te verslaan. Arno Vermeulen, Jeroen Grueter, Jan Roelfs en Arman Avsaroglu stelden in de NOS voetbalpodcast vast dat PSV de beker liever wilde winnen dan Ajax. De beleving van de fans speelde daarbij een rol, zo concludeerden de vier analisten namens de NOS.

‘Ik zat op de eretribune en het viel me op dat de PSV fans veel meer aanwezig waren en luidruchtiger klonken dan de Ajax fans’, aldus de conclusie van de heren analisten, die naar eigen zeggen genoten van een bijzondere finale met PSV als terechte winnaar. De ruim 17500 PSV fans krijgen achteraf veel complimenten toebedeeld voor de massale, luidruchtige en enthousiaste steun.


Facebook Comments Box