Home Nieuws NOS analisten lyrisch over speler voor de absolute top Cody Gakpo: ‘Basisspeler...

NOS analisten lyrisch over speler voor de absolute top Cody Gakpo: ‘Basisspeler voor Oranje’

510
0

Cody Gakpo begeeft zich geruisloos richting de top van de Eredivisie.

De aanvaller is hard op weg de beste speler van de Eredivisie te worden en dat gaat nu eenmaal niet onopgemerkt voorbij. De verschillende en bekende analisten prijzen Gakpo om zijn ontwikkeling en vinden het tevens een genot om naar zijn spel te kijken.


Gakpo verdient dan ook een basisplaats in de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen. Dat stellen Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Van Hooijdonk verwacht woensdagavond een aanval met Donyell Malen, Memphis Depay en Gakpo. Daar kan Janssen zich helemaal in vinden. “Die jongen heeft alles”, zegt de analist over Gakpo. “Hij ziet de mensen om zich heen, heeft een fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels, kan scoren en is sterk tussen de linies.”

“Ik kan heel erg van hem genieten”, vervolgt Janssen. “Hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje, daar ben ik van overtuigd. Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties met Bergwijn, maar die zijn niet zo effectief als hij.” Van Hooijdonk haakt in: “En die zijn niet zo in vorm als hij.”

Gakpo maakte op het EK als invaller zijn debuut voor het Nederlands elftal tijdens het groepsduel met Noord-Macedonië. De aanvaller was zaterdag tegen FC Groningen weer goed voor een doelpunt en twee assists.

De verwachte Oranje-basis van Van Hooijdonk en Theo Janssen: Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Malen, Memphis en Gakpo.