Home Nieuws NOS analisten halen uit naar wisselbeleid Roger Schmidt

NOS analisten halen uit naar wisselbeleid Roger Schmidt

1050
0

De analisten van NOS Studio Voetbal wisten zondagavond niet wat ze zagen toen Roger Schmidt begon te wisselen.

Of PSV daardoor de wedstrijd uit handen heeft gegeven valt moeilijk te bewijzen maar feit is dat de wissels de kwaliteit op het veld niet wisten te vergroten.


Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk konden hun ogen niet geloven en hebben dan ook geen goed woord over voor Roger Schmidt en zijn wissels. PSV riep in de tweede helft de problemen over zichzelf af door zijn vijf beste spelers te wisselen, was van Hooijdonk meer dan duidelijk.

Mohamed Ihattaren was de eerste die gewisseld werd maar dit was zo afgesproken. Daarna volgden Philipp Max, Mario Götze, Donyell Malen en Cody Gakpo. Een fout van de keeper zorgde voor de 2-1 voor Heerenveen verlieten het veld, waarna Heerenveen op 2-1 kwam. De late gelijkmaker was meer geluk dan wijsheid.

“PSV was de eerste helft echt geweldig. Ook tegen Granada speelden ze heel erg goed. Ze hadden meer goals moeten maken, maar het zag er echt heel goed uit. Vervolgens werd het minder: Schmidt wisselt zijn beste spelers. Ze zakken zo ver weg in kwaliteit en ik begrijp dat niet zo. Als je eindelijk een periode hebt waarin je echt goed voetbal speelt, hou daar aan vast.”

Theo Janssen kon niets anders dan de uitspraken van zijn collega beamen. “Als je de beste vijf spelers eraf haalt, wordt het niveau gewoon veertig procent minder”, aldus Janssen.

Van Hooijdonk kroop in de huid van Malen en zei: “Als ik Malen zou zijn, zou ik dood- en doodziek zijn van mijn trainer. Die loopt maar continu te schuiven. Ik snap dat echt niet, het lijkt wel alsof hij een lootje trekt met wie hij moet wisselen.”


Facebook Comments