Home Nieuws NOS analist enthousiast over typische ‘Bayern coach’ Van Bommel

NOS analist enthousiast over typische ‘Bayern coach’ Van Bommel

55
0

Raphael van der Vaart is als voormalig ervaren Bundesligaspeler erg enthousiast over de trainerskwaliteiten van Mark van Bommel.

Van der Vaart zegt in gesprek met de NOS dat Mark van Bommel eigenlijk meer een Duitser is dan een Nederlander. De recent gestopte van der Vaart, vroeger fervent Romario en PSV aanhanger, ziet van Bommel met zijn kwaliteiten doorgroeien naar de functie van trainer van Bayern München. De Zuid Duitse club is van Bommel op het lijf geschreven, zegt van der Vaart over zijn voormalige collega.


Van Bommel stond naar verluidt recent al in de belangstelling van Bayern. Met de wedstrijd tegen de Duitsers in het vooruitzicht laat van Bommel zijn licht schijnen op het belande duel. Hele goede herinneringen bewaart hij echter niet aan de confrontaties.

Als international verloor Van Bommel twee keer van Duitsland: tijdens een oefeninterland in Hamburg (3-0) op het EK van 2012 (1-2). “Ik wilde en wil altijd winnen. Tegen Duitsland zou dat extra speciaal zijn geweest, zeker op zo’n eindtoernooi, maar helaas”, vertelt hij in gesprek met AD Sportwereld.

“Wedstrijden tegen Duitsland zijn altijd bijzonder, dat blijft toch zo. Dat merk je aan alles. Aan de historie, aan de reportages in kranten en op televisie. Het wordt echt opgepompt”, vervolgt hij.

Volgens Van Bommel is dat anders dan wedstrijden tegen onze zuiderburen. “Het is een specialer duel dan bijvoorbeeld de wedstrijden tegen België, die daarmee niet minder belangrijk zijn.”


Facebook Comments