Home Nieuws Noppert – Drommel – Benítez | Gertjan Verbeek legt het uit

Noppert – Drommel – Benítez | Gertjan Verbeek legt het uit

4132
0

Terwijl zijn land- en ploeggenoten jagen op de wereldtitel, richt Walter Benítez zich op de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Walter Benítez voelt zich inmiddels als een vis in het water bij PSV, sprak hij onlangs uit in gesprek met de NOS. Tussen al het WK nieuws door richt de Argentijnse doelman zich op de tweede seizoenshelft omdat hij niet met het Argentijnse elftal actief is op het WK in Qatar. Walter Benítez is wel in beeld bij de huidige Argentijnse bondscoach maar werd nog niet geselecteerd.

Benítez post via Instragram geregeld berichten over de scorende Cody Gakpo en beseft inmiddels dat er een kwartfinale tussen zijn landgenoten en ploeggenoten nadert. Nederland en Argentinië kunnen immers elkaars wegen kruisen in de kwartfinale indien beide landen weten door te stoten in de achtste finale. In Nederland hebben we momenteel van doen met Andries Noppert, die een enorme gunfactor onder de voetballiefhebbers blijkt te hebben. Tot op heden maakte de doelman van Heerenveen nog geen grote fouten bij Oranje maar het blijft twijfelachtig te veronderstellen dat de afgelopen 10 jaar alle deskundigen ernaast zouden hebben gezeten bij het beoordelen van de kwaliteiten van Noppert. De doelman kende immers geen bijzondere fase in zijn carrière die hem tot grote hoogte wist te drijven.

Andries Noppert staat dit WK in Qatar wel onder de lat bij het Nederlands Elftal. Van welke kant je er ook tegenaan kijkt, het s en blijft een verrassing te noemen, zo ook voor Gertjan Verbeek. “Het opstellen en het ophemelen van Noppert is wel de opportuniteit in de voetballerij”, zegt Verbeek bij het programma VoetbalTijd. “Hij hoeft straks maar even een keer een mindere periode te hebben en dan wordt hij ook afgemaakt door iedereen.”

“Toen ik hoofdtrainer was bij SC Heerenveen kwam hij als twaalfjarig jongetje in de opleiding, en het was niet een bovennatuurlijk talent”, geeft Verbeek toe. “Dat is ook wel gebleken als je naar zijn carrière kijkt. Nu heeft hij op 28-jarige leeftijd eindelijk zijn grote doorbraak. Dat is hartstikke mooi, maar dat geeft ook wel weer aan dat clubs benauwd zijn om keepers een kans te geven.”

Vervolgens wijst hij naar Joël Drommel. “Je ziet het aan Drommel. Die ging bij FC Twente erin en eruit. Op een gegeven moment kwam ik bij Twente en stond Jorn Brondeel erin. Ik dacht van: ja, maar Drommel is veel beter. Toen heeft hij zelfs een transfer gemaakt naar PSV en is nu ook weer op de bank beland.”

“FC Twente is daar niet slechter van geworden. Die haalden Lars Unnerstall. Die haalde bij PSV ook niet zijn niveau en is nu de beste keeper van de Eredivisie. Hij pakt echt punten voor Twente”, besluit Verbeek.


Vorig artikelNog meer kritiek voor Louis van Gaal voor niet laten debuteren Xavi Simons
Volgend artikelBILD: Cody Gakpo niet in beeld bij FC Bayern München

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in