Home Nieuws Noorwegen: Oranje voorhoede met Donyell Malen, Memphis Depay en Cody Gakpo op...

Noorwegen: Oranje voorhoede met Donyell Malen, Memphis Depay en Cody Gakpo op komst

6604
0

Het Nederlands Elftal van Louis van Gaal wacht een lastige avond in Noorwegen en zal moeten winnen om het WK in Qatar binnen handbereik te houden.

Van Gaal lijkt zijn elftal al het hoofd te hebben en als het aan de heren analisten ligt zijn er geen verdere discussies meer over de voorhoede van Oranje. Cody Gakpo is klaar voor een basisplaats in Oranje, vinden de NOS analisten van Hooijdonk en Janssen. Gakpo begeeft zich inmiddels geruisloos richting de top van de Eredivisie.


Gakpo verdient dan ook een basisplaats in de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen. Dat stellen Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De aanvaller is hard op weg de beste speler van de Eredivisie te worden en dat gaat nu eenmaal niet onopgemerkt voorbij. De verschillende en bekende analisten prijzen Gakpo om zijn ontwikkeling en vinden het tevens een genot om naar zijn spel te kijken.

Van Hooijdonk verwacht woensdagavond in Noorwegen een zogenaamde PSV voorhoede. Dat betekent een aanval met Donyell Malen, Memphis Depay en Gakpo. Daar kan Janssen zich helemaal in vinden. Kort daarachter kan Wijnaldum zich natuurlijk ook weer opmaken voor een basisplaats. “Die jongen heeft alles”, zegt de analist over Gakpo. “Hij ziet de mensen om zich heen, heeft een fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels, kan scoren en is sterk tussen de linies.”

“Ik kan heel erg van hem genieten”, vervolgt Janssen. “Hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje, daar ben ik van overtuigd. Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties met Bergwijn, maar die zijn niet zo effectief als hij.” Van Hooijdonk haakt in: “En die zijn niet zo in vorm als hij.”

Gakpo maakte op het EK als invaller zijn debuut voor het Nederlands elftal tijdens het groepsduel met Noord-Macedonië. De aanvaller was zaterdag tegen FC Groningen weer goed voor een doelpunt en twee assists.

De verwachte Oranje-basis van Van Hooijdonk en Theo Janssen: Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Malen, Memphis en Gakpo.