Home Nieuws Noorse media balen van Rosenborg en analyseren kracht PSV

Noorse media balen van Rosenborg en analyseren kracht PSV

46
0

De Noorse kranten en media kenden vrijdagmorgen weinig genade met Rosenborg BK. De Noorse club kwam flink tekort tegen PSV.

PSV won in 2004 als laatste Nederlandse club in Trondheim en daarom waren de verwachtingen hoopvol.

Rosenborg was al snel kansloos, vond ook Aftenposten. ‘De gelegenheidsdefensie had de handen vol aan de jonge, snelle, technische Nederlanders. De gasten kwamen na een klein kwartier al op voorsprong en lieten de teugels pas vieren toen het 0-3 stond.’ Doelpuntenmaker Samuel Adegbenro was één van de weinige Rosenborg-spelers die zich kon onderscheiden. ‘Hij bezorgde Denzel Dumfries en de overige PSV-verdedigers een lastige avond’, schrijft de krant.

‘Svikter på ferdighetene’, afgetroefd op technische vaardigheden, schrijft Dagbladet over Rosenborg – PSV. ‘Na de nederlaag tegen LASK Linz moest Rosenborg thuis winnen om uitzicht te houden op Europese overwintering. Maar het bleek een moeilijke opgave tegen de sterke tegenstander uit Nederland.’ Analist Jesper Mathiesen liet tegenover de krant zijn licht schijnen over de wedstrijd en trok harde conclusies. “Ze komen kwaliteit tekort. Rosenborg kwam niet eens in de buurt van serieuze tegenstand.”

De krant uit Trondheim, Trønder-Avisa, is uiterst kritisch op het plaatselijke elftal. ‘PSV veegde Rosenborg van het veld met 1-4’. De krant richt zich verder op het herstel van Rosenborg en vond PSV duidelijk een maatje te groot.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here