Home Nieuws ‘Noodzakelijk’ advies voor Roger Schmidt: ‘Speel 4-4-2 tegen Ajax’

‘Noodzakelijk’ advies voor Roger Schmidt: ‘Speel 4-4-2 tegen Ajax’

698
0

Betweter Aad de Mos, die wekelijks voetbaluitslagen weet te voorspellen maar wekelijks vrijwel overal naast zit, heeft nu een ‘noodzakelijk’ advies voor Roger Schmidt.

Met PSV – Ajax op de agenda is de Mos scherp als altijd. Of het veel gaat uithalen blijft altijd twijfelachtig als de Mos gesproken heeft. De Mos denkt in ieder geval dat zijn advies cruciaal is voor PSV. PSV moet namelijk met een ander systeem beginnen aan de topper tegen Ajax. Door de omschakeling van 4-3-3 naar 4-4-2 komt er een plek vrij voor Joey Veerman. De Mos denkt dat dit de enige sleutel is voor succes tegen Ajax.

“Het middenveld is zonder Sangaré kwetsbaar”, zegt De Mos, die een 2-2 gelijkspel voorspelt, in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Die kwetsbaarheid zou aanstaande zondag duidelijk kunnen worden, met Gutiérrez, Van Ginkel en Götze.” De Mos denkt dat Veerman de oplossing is voor PSV. “Ajax heeft natuurlijk twee aanvallende middenvelders, Berghuis en Gravenberch, waar PSV rekening mee moet houden. Ik denk dat een versterkt middenveld hartstikke noodzakelijk is om tegen Ajax een resultaat te halen.”

Schmidt moet dan ook kiezen voor een 4-4-2-systeem, vindt de Haagse betweter. “Met Romero en Vinícius in de aanval. Speel de lange bal in de hoeken, daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan. PSV moet iets verzinnen en met een diamant op het middenveld gaan spelen”, aldus Aad de Mos met zijn wijze woorden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here