Home Nieuws Noni Madueke per direct naar de A-selectie: ‘Ik heb veel te danken...

Noni Madueke per direct naar de A-selectie: ‘Ik heb veel te danken aan Faber’

845
0

De ontwikkeling van Noni Maduek zit in een absolute stroomversnelling. De volgende stap is alweer gezet.

Madueke is definitief overgeheveld naar de A selectie. Zijn traject is opmerkelijk te noemen. Nog maar anderhalf jaar geleden verbond hij zich aan PSV. Dat terwijl Manchester United en zijn opleidingsclub Tottenham Hotspur hem per direct wilde vastleggen in een lang jarig contract.


Madueke wilde naar PSV en zo geschiedde. De jonge talentvolle Engelsman ging snel van PSV Onder-17 en Onder-19 naar Jong PSV, waar hij pas afgelopen winterstop aansloot. Ook daar bleef hij maar kortstondig. Hij maakte wederom een dusdanig grote indruk dat hij direct werd toegevoegd aan de selectie van Ernest Faber voor het winterse trainingskamp in Qatar.

Madueke ging door waar hij mee bezig was en liet zich ook daar gelden met goed en daadkrachtig spel. Madueke maakte op 19 januari zijn debuut in het eerste elftal.

De carrière van Madueke is echt begonnen en daarom tekende eerder deze week nog een nieuw contract bij PSV, tot de zomer van 2024. Nu is de tijd aangebroken om definitief aan te sluiten bij de selectie van Faber.

‘Ik heb ontzettend veel zin om bij het eerste aan te sluiten’, zegt Madueke tegen PSV.nl. ‘Ik ga mijn best doen voor het team, doelpunten maken en ik hoop het publiek te vermaken. Ik wil trainer Ernest Faber bedanken voor het vertrouwen dat hij direct aan me heeft gegeven. Hij liet me debuteren en later ook mijn basisdebuut maken. Ik heb veel te danken aan de trainer’, besluit de vastberaden Madueke.


Facebook Comments