Home Nieuws Noni Madueke, Engels toptalent op weg naar een basisplaats in Venlo

Noni Madueke, Engels toptalent op weg naar een basisplaats in Venlo

708
0

Dat het snel kan gaan in de voetballerij weet een ieder maar dat het Engelse toptalent Noni Madueke zo hard aan de weg zou timmeren is toch wel enigszins verrassend te noemen.

De kans is namelijk aanwezig dat PSV zondagmiddag tijdens de hervatting van de Eredivisie tegen VVV-Venlo start met de Engelse aanvaller.

PSV zou dan zelfs met twee zeventienjarige spelers in de basisopstelling starten. Waar Mohamed Ihattaren voor de winterstop al indruk maakte, deed Noni Madueke dat tijdens het trainingskamp in Qatar.

Door de spitsproblemen, want daar is momenteel zeker sprake van, zijn Donyell Malen, Steven Bergwijn en Kostas Mitroglou allen niet inzetbaar. Bergwijn is weliswaar nog een klein vraagteken maar de verwachting is dat hij niet kan starten in Venlo.

Madueke kreeg tijdens het trainingskamp zijn kans in de spits. Hij maakte in de wedstrijden tegen Club Brugge en KAS Eupen een dusdanig goede indruk, dat het Eindhovens Dagblad verwacht dat de jonge Engelsman ook tegen VVV zijn kans gaat krijgen vanaf de aftrap.

Madueke heeft zijn debuut in het betaalde voetbal nog niet gemaakt. PSV ziet in hem een fysiek sterke en snelle speler, hetgeen hij wekelijks bij de O19 liet zien. De aanvaller kwam halverwege het jaar 2018 van Tottenham Hotspur naar Eindhoven, aangezien hij verwachtte in Nederland meer kansen te krijgen dan in Engeland.

PSV hoopt in de toekomst ook verdedigers op deze manier aan zich te binden. Momenteel loopt er een verdediger van Leeds United stage op de Herdagng. De jonge Engelsman is 18 jaar oud.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here