Home Nieuws Noni Madueke en kwakkelende Davy Pröpper ontbreken ook tegen Sparta

Noni Madueke en kwakkelende Davy Pröpper ontbreken ook tegen Sparta

650
0

Het is momenteel kwakkelen geblazen voor Davy Pröpper. De middenvelder is niet topfit en valt van de ene in de andere blessure.

De oorzaak ligt waarschijnlijk in zijn bijna volledige jaar inactiviteit. Pröpper was het laatste jaar in Brighton vrijwel alleen maar geblesseerd. Ook Noni Madueke is niet fit en moet net als Davy Pröpper verstek laten gaan tegen Sparta. De wedstrijd van zondagavond komt te vroeg voor de aanvaller en middenvelder. Beide spelers zijn belangrijk voor PSV en ontbraken donderdag al in de uitwedstrijd tegen Sturm Graz in de Europa League. Schmidt lichtte het toe vrijdagmiddag.

“Ze zijn nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie”, zei Schmidt vrijdag in de gebruikelijke vooruitblik op de komende competitiewedstrijd tegen Sparta.

“Ik heb op dit moment geen indicatie dat er andere blessuregevallen zijn. Natuurlijk zijn de jongens daags na de wedstrijd nog moe, maar ik verwacht dat iedereen klaar is om tegen Sparta te spelen.”

Sparta is met zes punten uit zeven duels niet goed aan het seizoen begonnen, maar dat zegt Schmidt niets. “Sparta heeft het ons twee keer niet makkelijk gemaakt en net als tijdens het eerste duel afgelopen seizoen treffen we hen tijdens een periode waarin we veel wedstrijden spelen.”

PSV-Sparta Rotterdam begint zondag om 20.00 uur en is daarmee de laatste wedstrijd van de achtste speelronde in de Eredivisie. Het Philips Stadion zal helemaal vol lopen voor de eerste thuiswedstrijd na de nieuwe maatregelen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here