Home Nieuws Noni Madueke eerlijk over vele wissels: ‘Af en toe wel frustrerend, ik...

Noni Madueke eerlijk over vele wissels: ‘Af en toe wel frustrerend, ik heb er geen invloed op’

413
0

Noni Madueke is weer hard op weg zijn oude vorm te evenaren. De buitenspeler komt steeds beter in zijn ritme en merkt dat zijn niveau omhoog gaat.

Roger Schmidt heeft dus weer de beschikking over de beide klassespelers Cody Gakpo en Noni Madueke als het over de bezetting op de flanken gaat. Gakpo is volgens Schmidt nog niet honderd procent fit, maar wel op de weg terug. Dat geldt ook voor Noni Madueke, die aanschoof bij de persconferentie voor het duel tegen de Denen. De aanvaller maakte recent zijn rentree na aanhoudende hamstringproblemen.

‘Het was heel frustrerend’, blikte Madueke terug op de vier spierblessures die hij vorig kalenderjaar opliep. ‘Niemand wil geblesseerd zijn. Het was soms moeilijk, maar thank God dat ik terug ben. Mijn lichaam voelt goed. Het mentale deel was moeilijker dan het fysieke deel, maar voetbal bestaat uit ups en downs. Dit was een van de downs. Hopelijk kan ik nu de rest van het seizoen fit blijven en mezelf laten zien.’

Bang voor nieuwe problemen is Madueke niet meer. ‘Fysiek voel ik me geweldig. Tactisch en technisch probeer ik te geven wat ik heb. Of ik ga spelen? Dat weet ik niet. Speelt degene die op de persconferentie aanschuift? Dit is mijn eerste keer, haha. Als het klopt wat je zegt: happy days.’ Madueke kampte dit seizoen regelmatig met blessureleed maar denkt dat euvel wel achter zich te hebben gelaten. Als Madueke fit is, gebruikt Schmidt hem echter zelden negentig minuten lang. “We hebben veel spelers en ik ben niet de enige die het verdient om te spelen”, vertelt Madueke tegen Veronica. ‘Af en toe wel frustrerend, ik heb er geen invloed op. De coach wisselt en veel spelers zitten in hetzelfde schuitje. Dat is wat er gebeurt als je een goed team hebt. Ik denk er niet echt aan.”

Op dit moment is Madueke naar eigen zeggen fit genoeg om een hele wedstrijd in actie te komen. “Ik ben zeker fit genoeg om negentig minuten te spelen. Het is de beslissing van de coach, daar heb ik niet veel invloed op. Het is af en toe wel frustrerend. Je wil op het veld staan om te spelen en als aanvaller ook om te scoren. Maar elke speler maakt hetzelfde mee, het hoort bij voetbal”, aldus Noni Madueke.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here