Home Nieuws Noni Madueke aan vooravond van internationale carrière na selectie Jong Engeland

Noni Madueke aan vooravond van internationale carrière na selectie Jong Engeland

400
0

De vader en zaakwaarnemer van Noni Madueke zullen van afstand tevreden toekijken na de keuze van bondscoach Aidy Boothroyd.

De internationale carriere van Madueke lijkt op het punt van beginnen te staan. De keuzeheer van Jong Engeland, de beloftenploeg van voetbalnatie Engeland, heeft Madueke namelijk voor het eerst bij de selectie gehaald. Daarmee is het bewijs daar dat het eerder gekozen traject van de familie Madueke goed weet uit te pakken.


Bondscoach Aidy Boothroyd ziet veel potentie in Madueke en dus heeft hij besloten om de aanvaller mee te nemen naar het aankomende EK.

Madueke speelde wel al voor Engeland Onder-16, Onder-17 en Onder-18, maar nog niet voor de beloftenploeg. In Engeland lijken ze net op tijd wakker te zijn geworden want Oranje dingt al naar zijn diensten, evenals Nigeria. Zijn oproep voor het jongeren EK komt kort nadat Madueke tegen ESPN zei dat hij een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal niet wilde uitsluiten.

Madueke zou als hij nog een paar jaar in Nederland zou blijven in aanmerking komen. Deze mededeling stuitte op nog meer wedervragen. ‘Ik zou er trots op zijn, dat ze me herkennen als een speler die voor Oranje zou kunnen spelen. Misschien in de toekomst?’, zei Madueke tegen ESPN na zijn doeltreffende pegel in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.