Home Nieuws Nog voor Louis van Gaal begint zit de spanning er al vol...

Nog voor Louis van Gaal begint zit de spanning er al vol op: ‘Wijnaldum is niet van topniveau’

73594
0

Louis van Gaal lijkt momenteel over enthousiast te zijn nu zijn naam genoemd wordt als nieuwe bondscoach.

Van Gaal is inmiddels officieel benaderd voor de functie en de verwachting is dat er snel witte rook zal volgen. De KNVB reisde deze week af naar Portugal om met van Gaal te spreken. De trainer van dienst lijkt euforisch te zijn want met scherpe uitspraken in de media zet van Gaal de boel alvast op scherp. Wat voor Louis van Gaal normale uitspraken zijn, kan voor iemand anders al over de grens van het acceptabele zijn.


Zo sprak van Gaal vorige week de Olympische dames ploeg toe voor vertrek naar Tokio en kon hij het niet laten ook even stevig uit te halen naar de mannenploeg, die een week daarvoor roemloos tegen Tsjechië ten onder gingen. Van Gaal haalde uit naar de mannenploeg van voormalig bondscoach Frank de Boer en zei over: ‘Een veredeld stelletje sterren’.

Toch is van Gaal ook gecharmeerd van bepaalde spelers en hij noemt daarbij Georginio Wijnaldum. Van Gaal roemt de kwaliteiten van Wijnaldum maar geeft hem tussendoor ook een kleine veeg uit de pan. De aanstaande bondscoach vindt Wijnaldum namelijk niet een echte topspeler.

‘PSG heeft er een teamspeler bij. Dat is een goede keuze voor de balans in de groep, ze zullen hem adoreren. Hij is een speler van goed niveau, niet van topniveau. Maar hij is volhardend, fantastisch, hij heeft een neusje om in het zestienmetergebied te komen en veel doelpunten te maken. Ik hou van het type speler dat in staat is om op het juiste moment terug te zijn en niet als het al te laat is. Ik hou van spelers die alles geven voor het team en nog steeds creatief zijn’, aldus Louis van Gaal, die op deze manier vermoedelijk al voordat hij begint een aantal interne brandjes te blussen heeft.


Facebook Comments Box