Home Nieuws Nog steeds veel bijval voor PSV van vrijwel alle analisten en journalisten:...

Nog steeds veel bijval voor PSV van vrijwel alle analisten en journalisten: ‘Nooit een strafschop’

731
0

PSV wist zondagavond de zege niet over de streep te trekken in een warme Kuip. Het leidde na afloop tot veel kritiek op de scheidsrechter en zijn VAR team.

De KNVB bood inmiddels haar verontschuldigingen aan maar de storm is nog altijd niet gaan liggen. Het besluit van de arbitrage kon op weinig bijval rekenen maar feit is dat PSV weer geen topper over de streep wist te trekken. Op sociale media is het een komen en gaan van stevige kritieken aan zowel de scheidsrechter en zijn VAR team als de KNVB. Dat arbiter Gözübüyük zelfs niet even de VAR inschakelde, leidt al helemaal tot verbijstering.

Op Twitter uiten veel PSV fans frustraties. Dat geldt ook voor het Eindhovense LPF-raadslid Tjerk Langman, die zich niet kan vinden in de beslissingen in Rotterdam. AD columnist Sjoerd Mossou heeft ook zijn mening over de VAR. “Wat de VAR onder de streep oplevert? Bruto minder fouten, nogal wiedes, maar netto net zoveel ellende als voorheen”, zegt Mossou op Twitter.

In het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal was men ook niet te spreken over ‘het VAR-moment van het jaar’. Volgens Aad de Mos kunnen we de VAR beter laten degraderen ‘en de titel afnemen’. Jeroen Elshoff, commentator bij ESPN, kan zich evenmin in het besluit vinden. En NOS-voetbalcommentator en sportcolumnist Arno Vermeulen vat kernachtig samen: “Nooit een strafschop.” Eerder wisten Kenneth Perez en Rafael van der Vaart al stevige kritiek te uiten op de scheidsrechterlijke beslissingen van zondagavond.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here