Home Nieuws Nog meer kritiek voor Louis van Gaal voor niet laten debuteren Xavi...

Nog meer kritiek voor Louis van Gaal voor niet laten debuteren Xavi Simons

1109
0

In het land der analisten heerst er net als onder de Nederlandse bevolking nul begrip voor de keuzes van Louis van Gaal.

Echter heeft de winnende coach altijd gelijk dus vooralsnog valt er weinig tegen in te brengen. Toch kan de bondscoach de kritiek niet zomaar laten gaan. Het zijn immers vakgenoten en collega’s die de bondscoach fel bekritiseren.

Zo vindt bijvoorbeeld Mario Been ook dat het een gemiste kans van Louis van Gaal is om Xavi Simons tegen Qatar op de bank te houden. Alles leek erop te wijzen dat Simons tegen het gastland zijn debuut voor Oranje zou gaan maken, maar zijn debuut bleef dus uit. Dit tot teleurstelling van vele voetballiefhebbers.

“Het is de laatste wedstrijd, tegen Qatar, 2-0 voor. Geef die jongen een kwartiertje”, zegt Mario Been bij het ESPN programma WK Praat. “Nu zal Van Gaal zeggen dat hij de volgende is die aan de beurt is, maar als de wedstrijd zich er niet voor leent dan doet Louis dat niet. Ik vond deze wedstrijd uitermate geschikt en ik vind het een gemiste kans.”

“Hij lijkt de hiërarchie belangrijker te vinden dan jeugdig enthousiasme”, reageert commentator Vincent Schildkamp. “Sorry. Maar hiërarchie? We hebben het over spelers als Wout Weghorst en Vincent Jansen, ten opzichte van een speler die in de Eredivisie heel erg in vorm is. Dat hij nog maar zestien wedstrijden heeft gespeeld, dat zegt me dus helemaal niks.”

“Ik begrijp wat je zegt, maar ik vind het twee verschillende dingen”, reageert Schildkamp opnieuw. “Dat hij hem had moeten laten invallen, ben ik met je eens. Maar die Simons is niet gek. Die krijgt ook alles vanuit Nederland mee dat het zijn beurt is. Die gaat daar, en dat is niet gek, misschien ook in geloven. Dat Van Gaal dan na afloop zegt dat het in de volgende wedstrijd in eenzelfde situatie wel zijn beurt is, vind ik wel sterk gecoacht”, aldus Schildkamp.

https://youtu.be/jE2cLBcoPq0


Vorig artikelOranje – Team USA | ‘Dit was echt legendarisch’
Volgend artikelNoppert – Drommel – Benítez | Gertjan Verbeek legt het uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in