Home Nieuws Nog geen duidelijkheid over toekomst Schmidt in Eindhoven: ‘Er zijn heftige discussiepunten’

Nog geen duidelijkheid over toekomst Schmidt in Eindhoven: ‘Er zijn heftige discussiepunten’

1398
0

Het is nog onduidelijk of Roger Schmidt ook volgend seizoen voor de groep staat bij PSV.

Club en trainer zijn nog steeds met elkaar in gesprek, zo meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

Het contract van de inmiddels veel besproken Duitse trainer loopt na dit seizoen af en nieuws over een mogelijke contractverlenging is er nog niet. Wel heten de partijen met elkaar in gesprek te zijn over het nieuwe seizoen. Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, verwacht dat er in januari meer duidelijk gaat worden over de toekomst van Schmidt in Eindhoven.

“Ze gaan er ongetwijfeld over praten tijdens het trainingskamp”, zegt Elfrink in de AD Voetbalpodcast over de mogelijke contractverlenging van Schmidt in Eindhoven. “Ze gaan natuurlijk een moment zoeken: wanneer maken we wat bekend? Groningen heeft dat al gedaan met Danny Buijs, die gaan niet met elkaar door.”

Een makkelijke beslissing gaat het voor PSV en Schmidt niet worden, zo is Rik Elfrink van mening. “Het is een lastige. Aan de ene kant merk je dat hij in Eindhoven niet onbegrensd populair is , buiten Eindhoven al helemaal niet. Hij heeft een wat star lijkende visie. Wat wil PSV? Wil het een opleidingsclub blijven, met spelers als Noni Madueke die ingepast moeten worden? En willen ze aan de wensen van Schmidt voldoen? Waarbij je een keer een Kevin Kampl van Leipzig kan halen.”

PSV en Schmidt moeten het over een aantal punten nog eens worden en PSV watcher Elfrink vindt dat Schmidt recht van spreken heeft. “Het zijn heftige discussiepunten. Afgelopen zomer is er 50 miljoen geïncasseerd, daarvan is 6,5 miljoen euro weer geïnvesteerd. Dat is waar Kamp-Schmidt mee zit, wat wil deze club nou? Als je succesvol wil zijn, moet je een keer durven een flinke investering te doen.”

Toch mag ook die conclusie opmerkelijk worden geheten want Roger Schmidt zou deze winter opteren voor het in tact houden van de selectie en dus geen investeringen wensen. Het wordt de komende weken vervolgd, zoveel is zeker.


Facebook Comments Box