Home Nieuws Nog één resterende interland: ‘Zit hem dwars dat mensen liever Luuk de...

Nog één resterende interland: ‘Zit hem dwars dat mensen liever Luuk de Jong in Oranje hebben’

2655
0

Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor het Europese Kampioenschap voetbal in Duitsland van volgend jaar zomer. Wat dat betreft kan voetbalminnend Nederland opgelucht ademhalen.

Nederland als deelnemer naar een eindronde is voor iedereen die ook maar iets met topvoetbal heeft een goede zaak te noemen maar tegelijkertijd is Nederland ook wel even klaar met dit Oranje. Er resteert na een vervelende kwalificatie nog slechts één interland. In Portugal mag Oranje voetbaldwerg Gibraltar partij gaan bieden maar niemand in Nederland kijkt uit naar die interland.

Dat heeft minder met de tegenstander te maken dan met de sfeer die rond Oranje hangt. Voetbalminnend Nederland is wel even klaar met dit Oranje en met de snel geïrriteerde Ronald Koeman. Wout Weghorst in de spits is ook gegeven waar voetbalminnend Nederland niet blij van wordt. Het zorgt na de interland tegen Ierland voor stevige kritieken bij het Nederlandse journaille.

In zijn column in het Algemeen Dagblad is Hugo Borst zeer kritisch op Weghorst en de AD-columnist denkt zelfs te weten dat het Weghorst dwars zit dat er zo vaak over Luuk de Jong wordt gesproken als het over de spits van Oranje gaat. Wie staat er volgend jaar zomer eigenlijk in de spits bij Oranje? We gaan uit van Memphis Depay maar Luuk de Jong uitsluiten kunnen we niet op dit moment.

Als het aan de kritische Hugo Borst ligt kan Luuk de Jong alvast ruimte in zijn zomerse agenda maken wat volgend jaar betreft. Borst brengt tegelijkertijd wel eerst nog een ode aan Ruud Geels, die ook voor PSV speelde en prachtige doelpunten wist te maken.

“Niet normaal, zo allejezus hoog Geels kon springen. En dan zijn koptechniek: perfectie in het kwadraat. Geels, bescheiden postuur en vederlicht, leek te slaan met het bleke voorhoofd. De volgende dag, op de krantenfoto, stond zijn jaren 70-overkam eigenwijs overeind.”

“Ruud kon de bal met dat vriendelijke hoofd ook sluw schampen en hij scoorde regelmatig met een snoekduik”, vervolgt Borst. “Echt, zelfs Luuk de Jong was niet zo’n goede kopper als Ruud Geels. Mooi dat deze zeer zachtaardige man zaterdag een prachtige minuut stilte kreeg. Wat zou het attent zijn geweest, dacht ik, als Wout Weghorst na zijn winnende goal tegen Ierland zijn shirt omhoog had getrokken en het vriendelijke gezicht van Ruud Geels tevoorschijn was gekomen.”

“Maar in plaats van een collegiaal eerbetoon zette de scorende Wout ditmaal een boosaardig masker op. Zo van: ‘Gezien! Gezien!’ Hij is heel vaak boos, Wout drijft op rancune. Het zit hem dwars dat er mensen zijn die liever Luuk de Jong of Memphis Depay in Oranje hebben”, besluit de columnist.


Vorig artikel‘Rode’ Sergiño Dest maakt slechte beurt bij teamgenoten maar wordt verwacht spoedig definitief PSV’er te zijn
Volgend artikelJoey Veerman en Jordan Teze lijken zich op te kunnen maken voor speelminuten in Faro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in