Home Nieuws Noa Lang wijst naar wisselbeleid Peter Bosz: ‘Vind dat wel vervelend’

Noa Lang wijst naar wisselbeleid Peter Bosz: ‘Vind dat wel vervelend’

1883
0

Noa Lang begon zowel woensdag in Londen als zaterdagavond in Almere in de basisopstelling van de formatie van Peter Bosz. Op zich logisch en verklaarbaar maar Lang speelt niet alle wedstrijden uit.

De aanvaller kampte afgelopen weken met wat kleine en lichte blessures en daar lijkt trainer Bosz rekening mee te houden. Lang begon zoals gezegd tegen Almere City FC, maar speelde de wedstrijd niet uit. Een kwartier voor tijd haalde Peter Bosz hem naar de kant. De aanvaller was liever blijven staan, zei de aanvaller na afloop tegen Voetbal International.

Wat vind de creatieve aanvaller van het wisselbeleid van de trainer, die zelf predikt niet aan rouleren te willen doen om spelers tevreden te stellen. Bosz denkt echter in samenspraak met de medische staf ook aan de fitheid van de spelers. Noa Lang ziet dat iets anders maar toont ook begrip.

“Ik vind dat wel vervelend, want het liefst speel ik negentig minuten. In de laatste twintig minuten van een wedstrijd komt er ook vaak veel ruimte om goals en assists te maken. Maar goed, in zo’n wedstrijd als vandaag kan ik het wel begrijpen dat ik er na iets van zeventig minuten wordt uitgehaald”, aldus Lang na afloop van Almere City – PSV.

“We moeten ook een beetje voorzichtig zijn”, toont de buitenspeler begrip voor zijn trainer. Een week geleden was Lang niet helemaal fit en was het zelfs de vraag of Lang wel aan de wedstrijd tegen Arsenal zou kunnen beginnen.

Peter Bosz voert een bepaald beleid inzake zijn aanvallers en buitenspelers. Dit omwille van de speelstijl, die nogal wat aanvallende energie vraagt. Bosz wisselt dus geregeld zijn buitenspelers, weet Lang. “Omdat wij nu eenmaal heel veel energie in wedstrijden leggen. Ik ben er geen fan van, maar af en toe kan ik het wel begrijpen”, aldus Noa Lang na afloop van Almere City – PSV.


Vorig artikelPeter Bosz opnieuw ontevreden over spel PSV | Bosz herhaalt uitspraken Roger Schmidt richting Eagles
Volgend artikelSchalke 04 schorst Timo Baumgartl na openlijke kritiek, verdediger krijgt bijval van fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in