Home Nieuws Noa Lang niet in één hokje te plaatsen: ‘Ik kom op geen...

Noa Lang niet in één hokje te plaatsen: ‘Ik kom op geen enkel feestje’

672
0

Van het voetbalveld naar de muziekstudio met Noa Lang. Het grote publiek leek even te moeten wennen aan de voetballer en persoonlijkheid Noa Lang op de Nederlandse velden maar Lang is inmiddels breed geaccepteerd bij de aanhang van de club.

De getalenteerde aanvaller dook recent de muziekwereld in met zijn eigen rapnummer. Een verrassende wending of gewoon een uitbreiding van zijn creatieve portfolio? Het is geen geheim dat voetballers vaak op zoek gaan naar andere manieren om hun creativiteit te uiten. Voor Noa Lang – een van de sterspelers – betekent dit een sprong in de muziekwereld. Zoals vele voetbal fans inmiddels weten, heeft Lang zijn eigen rapnummer uitgebracht, genaamd “7K op je feestje”. Maar wat betekent dit voor zijn carrière bij PSV en zijn toewijding aan de sport?

Lang wilde afgelopen zaterdagavond na Almere City FC – PSV wel even duidelijk maken hoe de vork in de steel steekt. “Ik kom op geen enkel feestje”, zei hij na afloop in het kleine perskamertje in Almere.

Allereerst: de ironie in de titel van Lang’s nummer. Terwijl de titel suggereert dat de voetballer het liefst feestviert, stelt Lang duidelijk: “Ik kom op geen enkel feestje”. Hiermee geeft hij aan dat, ondanks zijn uitstapje naar de muziekwereld, zijn prioriteit bij het voetbal ligt.

De betekenis achter “7K”

Het was een mysterie dat velen bezighield: wat betekent de “7K” in de titel van Lang’s nummer? Het FHM Magazine deed onderzoek en biedt duidelijkheid door te vermelden dat de “7K” staat voor wijk Zevenkamp – de wijk waar Noa vandaan komt. Het is een knipoog naar de roots die zijn voetbalcarrière startte en een bevestiging dat, ondanks zijn muzikale uitstapje, hij een loyale jongen is. Voetbal zal dus bij lange na niet uit zijn hart verdwijnen.

Een hit in wording?

Muziekkenners en media geven aan dat het nummer van Lang niet alleen een statement is maar ook een mogelijke hit. Met al een miljoenenpubliek dat het nummer heeft beluisterd bewijst Lang dat hij niet alleen op het voetbalveld maar ook in de muziekstudio flink kan scoren.

Het is duidelijk dat Noa Lang niet in één hokje te plaatsen is. Terwijl hij op het voetbalveld furore maakt voor PSV, toont hij in de muziekstudio een andere kant van zichzelf. Zijn uitstapje naar de muziekscène is niet alleen een bewijs van zijn veelzijdigheid, maar ook een herinnering dat voetballers meer zijn dan alleen de sport die ze beoefenen. Het blijft echter de vraag hoe Lang deze twee werelden in evenwicht zal houden en of we in de toekomst meer muzikale projecten van hem kunnen verwachten.


Vorig artikelBreed bezette positie heeft gevolgen: ‘Babadi wil aflopende contract bij PSV voorlopig niet verlengen’
Volgend artikel‘Kelderklassepraktijken’ | Malik Tillman en de wekker: Kritiek na fout met minimale gevolgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in