Home Nieuws Noa Lang geeft unieke antwoorden | Topaanvaller dribbelt zichzelf richting Messi en...

Noa Lang geeft unieke antwoorden | Topaanvaller dribbelt zichzelf richting Messi en Neymar

1523
0

Na afloop van PSV – Sevilla was iedereen het er wel over eens dat Noa Lang de man van de wedstrijd was aan PSV zijde.

De dribbels van de man in vorm zijn menig tegenstander te gortig. Lang ontsnapt vaak via de de kleinste gaatjes en geen tegenstander lijkt hem af te kunnen stoppen. Lang maakt zijn acties met de grootste nauwkeurigheid, door steeds de bal zeer dichtbij de voeten te houden. Precies zoals Leo Messi dat nog altijd aardig beheerst.

Lang is natuurlijk geen Messi maar de handelingssnelheid van aanvaller uit Rotterdam is een lust voor het oog en doet je vanzelf laten denken aan het niveau wat de absolute top van Europa beslaat. Na afloop bleek Noa Lang ook weer heerlijk zichzelf te zijn, waarbij Lang ook weer de meest unieke antwoorden op vragen vanuit de media gaf. De aanvaller krijgt door zijn eerlijkheid en oprechtheid ook vaak de lachers op zijn hand.

Willem Vissers van de Volkskrant kan er inmiddels over meepraten want de Volkskrant-journalist kreeg een uitgesproken antwoord van Lang op de vraag over het afronden van kansen die Lang voor zichzelf weet te creëren na dribbels. Het rendement moet beter, zo gaf Lang aan. ‘Dat is gewoon een k*tschot, aldus de aanvaller, die de gehele perszaal in de lach zag schieten.

“Ik sta hier met een zuur gevoel. In de negentigste minuut sta je met 1-2 voor bij PSV en zijn de drie punten bijna binnen. Als je dan in de laatste minuut een goal tegen krijgt, sta je hier altijd met een zuur gevoel”, reageert Lang in gesprek met RTL 7.

In een Champions League-wedstrijd die bol stond van de intensiteit, was het Noa Lang die zich manifesteerde als de blikvanger bij PSV. Zijn flitsende dribbels en pittige inzet maakten indruk. Desalniettemin wist Lang de verdediging van Sevilla meermaals op het verkeerde been te zetten maar niet te scoren. En dat zit Lang dwars. De snelle aanvaller bleek eigenlijk vooral geïrriteerd te zijn.

“Ik ben geïrriteerd ja. Die prijs is mooi en ik had ook veel goede dribbels, maar ik heb geen goals en geen assist. We hadden gewoon moeten winnen vandaag, dat had ik liever gehad dan die prijs”, vertelt een eerlijke Lang. “Leuk dat ik ze zo voorbij dribbel”, zei hij, maar zonder het gewenste eindproduct in de vorm van een doelpunt of een assist, was er geen bal aan voor de speler.

Door de UEFA werd hij uitgeroepen tot Man of the Match. “Natuurlijk. Ik zou liegen als ik zou zeggen als ik dat niet zo was. Maar ik had natuurlijk veel liever gewonnen”, aldus Lang. “We schieten onszelf een beetje in de voet. We hebben heel veel kansen gehad, ikzelf ook, en die moet je op dit niveau afmaken. Het wordt anders afgestraft en dat zie je ook. Achterin moet het ook gewoon beter, want we hadden zelfs nog met 2-3 kunnen verliezen. Het is ongelofelijk. De twee tegengoals kregen we veel te makkelijk tegen. Vooral die tweede. Het is echt ongelofelijk meteen uit de aftrap.”, aldus Lang, die ook ruiterlijk toegaf niet tevreden te zijn over de defensie van PSV, die de doelpunten te makkelijk weggeeft.

De UEFA en OPTA zette Noa Lang om nog een andere reden in het zonnetje. Lang was na PSV – Sevilla FC de eerste speler na 2020 die in een Champions League-duel negentien keer een dribbel inzette en daarbij tien keer succesvol was. Hiermee komt Lang in een rijtje illustere spelers als Neymar, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi te staan.


Vorig artikelDe discussie is weer terug, ook bij Sevilla: ‘Waar moet hij zijn hand dan laten?
Volgend artikelUitvakken uitverkocht | Champions League-wedstrijden in Lens en Sevilla uitverkocht voor PSV fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in