Home Nieuws Huidig niveau Drommel doet denken aan laatste jaar Jeroen Zoet: ‘Voor de...

Huidig niveau Drommel doet denken aan laatste jaar Jeroen Zoet: ‘Voor de korte termijn is Mvogo de beste optie’

910
0

Het niveau van keepen wat Joel Drommel momenteel weet te etaleren houdt bepaald niet over.

De jonge keeper pakt soms uitstekende ballen maar gaat evenzoveel in de fout. In Nijmegen bracht Drommel PSV al snel aan het wankelen door een bal verkeerd weg te werken en NEC eenvoudig kon scoren. Drommel herstelde zich knap en hield PSV zelfs op de been in de tweede helft. Het niveau wat Drommel momenteel laat zien doet terugdenken aan het laatste jaar van Jeroen Zoet in Eindhoven. De vorm van Zoet was in zijn laatste PSV seizoen ver te zoeken. Vrijwel ieder schot op doel leek kansrijk om een doelpunt te worden of direct gevaar op te leveren. Jeroen Zoet werd door Mark van Bommel geslachtofferd en is inmiddels tweede doelman van Spezia.

Drommel is inmiddels dichtbij een plaats op de bank, als we de verschillende analisten moeten geloven. “Voor de korte termijn is Mvogo de beste optie”, zegt Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. “Drommel is onherkenbaar. Ik vond hem heel talentvol. Met Bijlow en Drommel hadden we eigenlijk twee talentvolle keepers. Bijlow heeft het wel goed gedaan, hij niet. Bij het Nederlands elftal ging hij ook snel naar de tribune. Hij voelde dat er geen vertrouwen in hem was.”

Ook cijfermatig is het erg zwak te noemen wat Drommel de PSV aanhang weet voor te schotelen afgelopen half jaar. Drommel heeft het slechtste reddingspercentage van de Eredivisie. Drommel kent een reddingspercentage van 51,2 procent en dat is veruit het slechtste percentage van alle keepers in de Eredivisie.

Waterreus ziet het geheel al enkele weken aan en zegt over de vorm van Zoet: “Ik hoor trainer Roger Schmidt heel nadrukkelijk zeggen dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Drommel”, zegt hij tegen de NOS. “Nou, dat kan ik me niet voorstellen, want die is er niet. Het houdt nog niet echt over. Het is niet slecht, maar ook niet heel goed. Hij straalt ook weinig energie uit: je wordt er niet bang van. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: zo makkelijk is het ook niet, weet ik uit ervaring”, aldus een uitgesproken Ronald Waterreus.

Toch dienen ook de kwaliteiten van de jonge doelman te worden benoemd. Drommel pakt zeker ook punten voor PSV en is inmiddels ondanks alle kritieken toch gewoon koploper van de Eredivisie. Ruimte voor verbetering is er zeker maar talent moet nu eenmaal rijpen om later tot volle wasdom te kunnen komen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here