Home Nieuws Nilis liet zich adviseren door Gerbrands en Brands

Nilis liet zich adviseren door Gerbrands en Brands

15
0

Luc Nilis heeft heel wat van zichzelf op tafel gelegd om zijn boek over zijn levensverhaal te kunnen vullen. Daarbij is Nilis niet altijd over één nacht ijs gegaan. Zeker niet wat betreft de verstandhouding tussen Nilis en Eric Gerets. In VI zegt Nilis daarover dat er voor de publicatie overleg is geweest met de huidige directie van PSV over de zaken die Nilis in zijn boek wilde laten optekenen.

‘Ik heb Toon Gerbrands en Marcel Brands van tevoren op de hoogte gebracht. Ze stonden er volledig achter. Gerbrands gaf als tip mee, dat het zo geschreven moest zijn dat mensen achteraf niet nog dingen zelf moesten gaan invullen. Het moet waar en compleet zijn en dat is het. Ik heb ook geen spijt dat ik alles heb verteld.’
Nilis heeft nog niets van Gerets gehoord en verwacht ook niets te horen. Nilis: ‘De waarheid kwetst altijd, niet? Spelers die met hem hebben gewerkt, weten exact wat ik bedoel. Het was ook niet alleen op mij gericht, hij deed het bij heel veel jongens. Ruud van Nistelrooy bijvoorbeeld. Er zijn er veel die weten dat ik er niet over lieg in het boek. Maar ik zeg over hem ook dat hij een goede trainer was. Als mens heeft hij me alleen heel erg ontgoocheld. Helemaal omdat ik zo naar de samenwerking uitkeek. Iedereen hield van Gerets, ik ook. Maar eigenlijk was het vanaf dag één mis.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here