Home Nieuws Niko Kovac ziet PSV nog steeds als Champions League ploeg, Franse media...

Niko Kovac ziet PSV nog steeds als Champions League ploeg, Franse media spreken over ’triest gelijkspel’

523
0

AS Monaco – PSV was 90 minuten lang een wedstrijd op een laag niveau. Een niveau waar Europees voetbal eigenlijk niet geassocieerd mee mag worden.

Toch biedt de remise perspectief op overwintering in het Europa League toernooi. Het behaalde punt is een belangrijk punt want AS Monaco wist niet uit te lopen op PSV waar de ploeg van Schmidt het uitgespeelde Sturm Graz op bezoek krijgt. AS Monaco en Real Sociedad zijn elkaars tegenstander in de vijfde wedstrijd van de groepsfase dus er gloort perspectief voor PSV.

Ondanks het erbarmelijke niveau heeft men in Monaco nog altijd een hoge pet op van het PSV van Roger Schmidt. De trainer van de Monegasken was na afloop blij met de remise omdat zijn ploeg nog steeds bovenaan staat. Kovac prijst zich gelukkig met een remise en een winstpartij tegen PSV, die hij in weet te schatten als Champions League club. ‘PSV is een goede ploeg met een goede coach. In mijn ogen is het een team van Champions League-niveau. Daarom ben ik blij met het punt’, zei de trainer na het doelpuntloze gelijkspel.

Kovac erkende dat het geen aantrekkelijk wedstrijd was maar weet dat in Monaco het perspectief op overwintering groot is. ‘Het was niet de beste wedstrijd van beide kanten, een zeer tactische wedstrijd. Als je niet kunt winnen, moet je proberen niet te verliezen. Ik ben blij met het gelijkspel, we hebben de nul gehouden, zijn nog koploper en we hebben twee wedstrijden om een plaats in de volgende ronde te veroveren.’

De Franse kranten zijn daags na de remise in het Vorstendom minder te spreken over de prestatie van beide ploegen. Het regionale Monaco Matin spreekt van een lelijke wedstrijd op te laag niveau waar beide ploegen uit moeten zouden leren. Het medium wijst nog naar de wedstrijd in Eindhoven, die beide ploegen en de toeschouwers meer wist te bieden dan de zogenaamde return in Stade Luis II. ‘Aanvallend ongeïnspireerd had AS Monaco in ieder geval de verdienste om voor de vierde keer dit seizoen geen doelpunt tegen te krijgen’, aldus Monaco Matin.

L’Equipe, het landelijke en grote sportmedium van Frankrijk is ook bepaald niet te spreken over de performance van beide ploegen. Het gezaghebbende dagblad spreekt van een ’triest gelijkspel’.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here