Home Nieuws Niko Kovač weet wat hem in Monaco te wachten staat: ‘PSV heeft...

Niko Kovač weet wat hem in Monaco te wachten staat: ‘PSV heeft een mooi stadion met een geweldig publiek’

843
0

De trainer van As Monaco was donderdagavond maar wat blij met de late winst van zijn club in het Philips Stadion.

Twee dekkingsfouten aan PSV zijde zorgde voor een onterecht en dus onverdiende 1-2 overwinning van Monaco in Eindhoven. Niko Kovac, Kroatisch oud-topvoetballer en huidig trainer van de Monegasken, is ervaren genoeg te beseffen dat zijn ploeg erg goed weg kwam in het Philips Stadion.


Zijn wedstrijdanalyse is na afloop dan ook bescheiden te noemen: “Dit zijn dé wedstrijden waar je het als spelers voor doet. PSV heeft een mooi stadion met een geweldig publiek en beide teams waren aan elkaar gewaagd.

De Kroaat beseft dat zijn ploeg weinig tot niets liet zien in Eindhoven en dat er over twee weken een zware wedstrijd wacht in het eigen stadion aan de Côte d’Azur. PSV gaat immers in Monaco meer ruimte krijgen van de Monegasken, waardoor er een meer open wedstrijd zal ontstaan. AS Monaco liep in Eindhoven in de tweede helft feitelijk alleen maar achteruit en had aanvallend weinig tot niets in te brengen. Toch viel de late 1-2 door opnieuw slecht verdedigen aan PSV zijde.

‘Vooraf had ik al een positief gevoel over de wedstrijd. De eerste helft hebben we goed spel neergelegd, terwijl we dat in de tweede helft door te veel passiviteit wat minder deden. Maar door de uitstekende slotfase met de winnende goal nemen we de drie punten mee naar Monaco, zij het ietwat gelukkig”, aldus de Kroatische trainer van dienst.