Home Nieuws Nieuwsgierige Frank de Boer huivert nog altijd van spel Roger Schmidt: ‘Benieuwd...

Nieuwsgierige Frank de Boer huivert nog altijd van spel Roger Schmidt: ‘Benieuwd naar PSV’

2832
0

De sympathieke Frank de Boer huivert nog altijd als hij terugdenkt aan de dubbele oorwassing die hem met Ajax ten deel viel tegen Salzburg.

De coach uit Noord Holland en momenteel actief in Atlanta kan zich de veenpartij nog als de dag van gisteren herinneren. De Boer bewaart hele slechte herinneringen aan zijn confrontaties met Roger Schmidt. Het Ajax van De Boer kreeg in 2014 in de Europa League twee keer een nederlaag te verwerken van het met pressing spelende Red Bull Salzburg van Roger Schmidt.

Frank de Boer, die in het verleden meermaals heeft aangegeven niet uit te sluiten ooit trainer van PSV te worden, zag een ongelijke strijd tussen Ajax en Salzburg in 2014. Er stond al snel 0-3 op het scorebord in Amsterdam.

De Boer blikt terug :”We hadden dit nog nooit gezien”, zegt hij in gesprek met de Volkskrant. “We kenden ze niet goed, hoewel ze al furore maakten. Ik had beelden bekeken van een oefenduel met Bayern München, een maand eerder. Salzburg speelde Bayern overhoop.”

Toenmalig FC Bayern-trainer Pep Guardiola wist in die periode ook niet wat hij zag en verklaarde behoorlijk onder de indruk te zijn van alle ‘Pressing’ en ‘Gegenpressing’ van het elftal van Schmidt. “We waren gewaarschuwd. Met mijn assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp hebben we lang nagedacht over onze ideale speelwijze, maar we wisten eerlijk gezegd niet precies hoe we ze moesten aanpakken. Ja, in theorie wel: even lokken en diepte zoeken met slimme passes. Dat lukte totaal niet. Ze speelden in een veel hoger ritme dan wij. Het was echt geen kwestie van onderschatting. Hun spel was revolutionair”, aldus een lovende Frank de Boer over de spelopvatting van Roger Schmidt.

Frank de Boer is benieuwd naar wat PSV te wachten staat met de 53-jarige vooraanstaande Duitse coach. “Schmidt heeft bewezen wat hij kan. Het is mooi dat hij het in Nederland kan laten zien.”

PSV en Roger Schmidt beginnen maandagmorgen officieel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training op de Herdgang is gedeeltelijk open voor fans en publiek.


Vorig artikelDe Mos begrijpt weinig van vertrek Ruiter: ‘PSV laat de beste voetballer van de keepers gaan’
Volgend artikelTopfitte Memphis Depay klaar voor het grote werk tegen ‘geïnteresseerd’ PSG en Juventus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in