Home Nieuws Nieuwe td PSG houdt verrichtingen Simons nauwlettend in de gaten, 10 tot...

Nieuwe td PSG houdt verrichtingen Simons nauwlettend in de gaten, 10 tot 12 miljoen lijkt geen issue voor PSG

872
0

Een bedrag van 10 tot 12 miljoen euro. Dat is wat Paris Saint Germain aan PSV zou moeten overmaken om Xavi Simons weer speler van PSG te maken.

Of PSV de situatie rond Xavi Simons vanaf het begin af aan goed heeft gecommuniceerd valt nog te bezien maar feit is dat niet de gehele contractsituatie van Simons naar buiten is gebracht. Dat zorgde lang voor onzekerheid rond het contract van Simons. Inmiddels is er wel duidelijkheid. De verrichtingen van Xavi Simons bij PSV worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door Paris Saint-Germain. Luis Campos, de Portugese technisch directeur van PSG, is gecharmeerd van de negentienjarige middenvelder. Campos is pas sinds dit seizoen werkzaam in het Parc des Prince stadion van PSG.

De ontwikkelingen van Simons bij PSV worden door Campos in de gaten gehouden. ‘Simons is ‘wanted’ door Campos’, meldt transferexpert Fabrizio Romano via Twitter. Het nieuws volgt op de bevestiging van Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, dat er een clausule in het contract van de jeugdinternational staat. Daardoor zou Simons kunnen terugkeren naar PSG, mits de vastgestelde som op tafel wordt gelegd.

Simons kan door Paris Saint-Germain voor een contractueel vastgelegd bedrag, dat naar verluidt tussen de 10 en 12 miljoen euro ligt, worden teruggehaald. Geen enkele andere club heeft zo’n clausule. Hoe lang de contractuele afspraak geldig is, liet Brands maandag niet weten aan de verzamelde pers.

Inmiddels is Xavi Simons niet meer weg te denken uit het eerste elftal. Ruud van Nistelrooij maar ook de PSV fans zijn lyrisch over alleskunner Simons. In negen competitiewedstrijden scoorde hij al zes doelpunten en drie assists. “Hij is van ons. Hij heeft een vijfjarig contract. Wat PSG zegt, daar kan ik niks mee”, zei John de Jong eerder over de contractsituatie van de populaire Simons.


Vorig artikelPSV en Leeds United naderen nieuw akkoord, Gakpo zet zinnen op Real Madrid, Arsenal en United
Volgend artikelNieuwe FC Zürich coach én oude Midtjylland bekende waarschuwt PSV voor return in Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in