Home Nieuws Nieuwe spits loopt over van ambitie, kan jonge Amerikaan Luuk de Jong...

Nieuwe spits loopt over van ambitie, kan jonge Amerikaan Luuk de Jong dit seizoen al voorbijstreven?

2511
0

Ricardo Pepi heeft meer dan grote plannen bij PSV. De Amerikaanse spits met Mexicaanse roots droomt, nee gaat, voor het allerhoogste.

De nieuwe nummer negen van PSV weet natuurlijk dat er een WK in zijn beide thuislanden in aantocht is en wil eigenlijk één van de beste spitsen ter wereld worden. Peter Bosz is inmiddels bekende met de vele ambities van de nog jonge spits, die een geduchte concurrent van Luuk de Jong zal gaan worden. Of Luuk de Jong op zijn tellen moet gaan passen, valt nog te bezien maar feit is wel dat de huidige eerste aanvoerder van de club een meer dan geduchte concurrent achter zich heeft.

Die situatie is voor Luuk de Jong bij PSV in ieder geval nieuw want de selectie van Ruud van Nistelrooij kende vorig seizoen geen echte reservespits. Na de blessure van Luuk de Jong opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC, begon het schuiven met de aanvallers en pas tegen de tijd van de Portugese spits Silva, leek de selectie voorin weer wat meer balans verkregen te hebben.

Peter Bosz is benieuwd wat Ricardo Pepi allemaal in zijn mars heeft en hoopt dat de jonge Amerikaan ‘iedereen kan verrassen’ bij PSV. Aan ambities dus totaal geen gebrek: de Amerikaanse miljoenenaankoop wil naar eigen zeggen één van de beste spitsen ter wereld worden.

Pepi was afgelopen seizoen een lichtpuntje bij FC Groningen door als huurling twaalf keer te scoren. Het was voor PSV genoeg reden om de twintigjarige aanvaller voor minimaal acht miljoen euro naar Eindhoven te halen maar de club kan meer gaan afrekenen met Augsburg mochten zijn prestaties goed uitpakken. “Bij Groningen heeft hij verrast met zijn prestaties. Laten we hopen dat hij ons dit seizoen allemaal verrast”, zegt Bosz in gesprek met de NOS.

Bosz benadrukt dat Pepi zeker ook kan samenspelen met Luuk de Jong. “Ik ben anders dan Luuk”, zegt de Amerikaan daar zelf over tegenover de omroep. Vergelijkingen met zijn ploeggenoot gaat hij liever uit de weg. “Maar competitie ga ik niet uit de weg. Ik wil gewoon beter zijn dan anderen. Ik wil een van de beste aanvallers ter wereld worden, daar werk ik aan”, zegt Pepi, die tegelijkertijd realistisch is en ook aangeeft veel naar Luuk de Jong te kijken.

“Er valt nog veel te verbeteren. Als je naar een club als PSV gaat, word je elk dag beter. Nu moet ik vooral heel hard werken. Daar focus ik op. En op scoren.”


Vorig artikelBosz adviseert de media na ‘imago-vragen’: ‘Heb het een keer over voetbal met hem’
Volgend artikelItaliaanse journalist: ‘Contract Ihattaren bij Juventus niet ontbonden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in