Home Nieuws Nieuwe speeldatum Arsenal – PSV betekent overvolle maand oktober met 9 wedstrijden...

Nieuwe speeldatum Arsenal – PSV betekent overvolle maand oktober met 9 wedstrijden in 30 dagen

1117
0

Een nieuwe speeldatum voor Arsenal – PSV heeft dan wel opgelost dat PSV en Arsenal voor de start van het WK allebei de groepsfase van de Europa League hebben afgesloten, maar het geeft ook een overvolle maand oktober voor PSV.

Hoe zit dat precies en wat kan de KNVB voor PSV uitrichten ten einde de speelkalender in oktober iets gunstiger in te richten? Momenteel betekent de maand oktober dat PSV maar liefst negen keer in dertig dagen in actie zal gaan komen. Vele honderden PSV fans zouden vandaag, woensdag 14 september, afreizen naar voetbalstad Londen voor het treffen tussen Arsenal en PSV.

Waar de wedstrijd eerst op losse schroeven stond, toen toch weer doorgang zou gaan vinden werd vervolgens de clash in het Emirates Stadion afgelopen maandag definitief uit het programma gehaald. Sportief gezien mag het geen slechte zaak worden genoemd dat PSV in Londen niet hoeft te spelen in deze fase van het seizoen. Het elftal oogt zonder Luuk de Jong, Mauro Junior en bijvoorbeeld Noni Madueke beduidend zwakker dan met deze drie sterkhouders.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft spreekwoordelijk wel een sportief jasje uitgedaan door de absentie van genoemde spelers. Om Olivier Boscagli al tot deze categorie spelers te rekenen is nog wat voorbarig maar feit is dat er in de defensie weinig stabiliteit waar te nemen valt, die de Fransman zou kunnen oplossen. Kortom, PSV zal 20 oktober een stuk beter voor de dag komen in Londen.

Voorlopig speelschema PSV in oktober:

1 oktober: SC Cambuur (uit)
6 oktober: FC Zürich (uit)
9 oktober: sc Heerenveen (uit)
13 oktober: FC Zürich (thuis)
16 oktober: FC Utrecht (thuis)
20 oktober: Arsenal (uit)
22 oktober: FC Groningen (uit)
27 oktober: Arsenal (thuis)
30 oktober: NEC (thuis)


Vorig artikelUEFA en Britse overheid verplaatsen Arsenal – PSV naar 20 oktober
Volgend artikel‘Marcel Brands mag zichtbaarder zijn bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in