Home Nieuws Nieuwe hoofdcoach spreekt ambitie uit: PSV moet het voetbal weer gaan domineren

Nieuwe hoofdcoach spreekt ambitie uit: PSV moet het voetbal weer gaan domineren

787
0

Duidelijke taal van de nieuwe hoofdcoach van PSV. Peter Bosz wil oude tijden doen laten herleven in het Philips Stadion.

Met de aanstelling van Peter Bosz gaan er nog al wat zaken veranderen maar het belangrijkste is dat de club de ingezette koers per heden kan gaan uitvoeren met een zeer ervaren trainer aan het roer. Peter Bosz is de juiste man op de juiste plaats en ook nog eens op het juiste moment.

Bosz is blij met zijn komt naar Eindhoven. “Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel”, laat de nieuwe trainer weten. “Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor. Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven”, is Bosz duidelijk.

Bosz neemt Rob Maas op in zijn staf en ook Terry Peters als fysiek trainer. Beiden worden zijn assistenten. Maas speelde in de jeugd van PSV en is een geboren Eindhovenaar, die vooral bekend is van zijn periode in de jaren negentig bij Feyenoord. Peters geldt als een autoriteit op zijn vakgebied en heeft bij Bosz bijvoorbeeld ook al in de technische staf gezeten tijdens zijn periodes bij Leverkusen en Lyon. Dat hij mee zou komen, was een voorwaarde van de nieuwe hoofdtrainer.

De verdere technische staf moet nog worden ingevuld. PSV wil daarin ook zogeheten ‘PSV-dna’ en daarbij gaat het om ervaren voetbalfunctionarissen die bijvoorbeeld de lijn naar de eigen jeugdopleiding bewaken. Vermoedelijke wordt Boudewijn Zenden opgenomen in de technische staf maar daar volgt later meer duidelijkheid over.


Vorig artikelWijnaldum denkt aan terugkeer naar Eredivisie, kan Marcel Brands Wijnaldum opnieuw bewegen voor PSV te kiezen?
Volgend artikelBosz wil meteen doorpakken en pijlen richten op twijfelende Xavi Simons: ‘PSV wil team om Simons heen bouwen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in