Home Nieuws Nieuwe CL opzet: De Vrij en Zerrouki worden genoemd als potentiële versterkingen

Nieuwe CL opzet: De Vrij en Zerrouki worden genoemd als potentiële versterkingen

25490
0

De voor PSV extreem drukke winterse transferperiode zit erop en aan de hand van nieuwkomers Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt zal komende weken duidelijk worden of een vernieuwd PSV een gooi naar de titel kan gaan doen.

Het PSV van Cody Gakpo en Noni Madueke is niet meer en de positieve denker onder ons ziet dat een PSV met Gakpo en/of Madueke ook niet winnen kon in Enschede, Leeuwarden, Groningen en Emmen en thuis niet kon winnen van AZ en Rangers FC. De uitwedstrijd in Sittard laten we maar buiten beschouwing gezien de vele kansen. Een ‘once-in-a-life-time’ wedstrijd, zullen we maar concluderen als het over het niet winnen van deze zelden vertoonde uitwedstrijd gaat, waarin PSV het voor elkaar kreeg om in een wedstrijd met 31 doelpogingen niet als winnaar van het veld te stappen.

Met Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt aan boord kan PSV met in ieder geval de nodige ervaring de zware wedstrijden tegen Feyenoord en Sevilla ingaan. Het duo raakt niet opgewonden van een opgefokt stadion met vijandigheden. Defensief gezien kan PSV er met de komst van Patrick van Aanholt niet op achteruit gegaan zijn. Het spel van middenvelder/aanvaller max was nu eenmaal niet altijd om over naar huis te schrijven. Hoe gaat de PSV defensie zich verhouden komende weken en dan met name het centrale duo. Centraal achterin zijn de zorgen al jaren daar. Wenst PSV daadwerkelijk op een hoger niveau te gaan presteren, zal het centraal achterin zoden aan de dijk moeten gaan zetten.

Het Eindhovens Dagblad ziet dat er voor PSV kansen liggen komende maanden op een zowel sportief als financieel succes. De regionale krant benadrukt dat komende zomer ‘een enorm belangrijke transferperiode lonkt’ en wijst daarbij naar de nieuwe Champions League-opzet. De club lijkt zich op minstens vijf posities te willen versterken, waarbij de defensie niet meer ontzien kan worden. Een club als FC Twente heeft de helft minder tegendoelpunten dan PSV, wat veel meer te besteden heeft dan de armlastige Tukkers.

In het miljardenbal ligt voor de Nederlandse clubs straks minimaal zestig miljoen euro klaar. Algemeen directeur Marcel Brands stelde al dat PSV ‘daar bij moet zijn’. Kortom, er is werk aan de winkel voor de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart.

‘Stefan de Vrij zou een droomkandidaat voor de Eindhovenaren zijn natuurlijk’, schrijft het ED over de bij Inter uit zijn contract lopende centrale verdediger. Het houdt zoals gezegd allemaal niet over met André Ramalho, Armando Obispo, Jordan Teze, Armando Boscagli en Jarrad Branthwaite.

De krant wijst ook naar Ibrahim Sangaré, die zal gaan vertrekken. Het Eindhovens Dagblad ziet Ramiz Zerrouki van FC Twente als mogelijke vervanger. Stefan de Vrij werd afgelopen tijd al vaker in verband gebracht met een transfer naar PSV, waar de naam van Zerrouki pas recent viel. De namen van beide gewilde spelers zullen ongetwijfeld binnen PSV ook gevallen zijn.


Vorig artikelVan Nistelrooij en PSV blokkeren opnieuw late transfer | Drommel kon naar Espanyol en Spezia
Volgend artikelSupportersvereniging Feyenoord roept op tot mooi initiatief voor Thijs Slegers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in