Home Nieuws Nieuw onderhoud PSV en gemeente Eindhoven

Nieuw onderhoud PSV en gemeente Eindhoven

14
1

De directie van PSV heeft dinsdag aan diverse Eindhovense raadsleden bevestigd dat de gemeente geen invloed kan uitoefenen op de hoogte van de spelerssalarissen.

De raadsleden waren op uitnodiging naar aanleiding van uitgelekte spelerscontracten die aantoonden dat diverse topspelers door tekengeld en bonussen veel meer verdienen dan het salarisplafond wat eerder ingesteld was.

PSV hanteert een maximumsalaris van 1 miljoen euro per jaar maar uitzonderingen zijn mogelijk. De indruk was ontstaan dat het salarisplafond deel uitmaakte van de afspraken die zijn gemaakt toen de gemeente PSV in 2011 met bijna 50 miljoen euro redde door grond van de club te kopen.

Wethouder Staf Depla maakte vorige maand al duidelijk dat de gemeente alleen gaat over een normale financiële huishouding maar niet over de hoogte van de salarissen.

Initiatiefnemer van het werkbezoek en fractievoorzitter Rik Thijs van GroenLinks concludeerde na afloop dat hij hooguit een moreel appel op PSV kan doen. Zijn partij was in 2011 tegenstander van de gronddeal.


Facebook Comments

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here