Home Nieuws Nieuw megabod ESPN op uitzendrechten | Miljoenen extra voor PSV

Nieuw megabod ESPN op uitzendrechten | Miljoenen extra voor PSV

1973
0

Deze week sprak Rik Elfrink met commercieel directeur Frans Janssen over de steeds maar stijgende inkomsten van de club.

Ook als er eens een aantal jaargangen op rij geen landstitel veroverd wordt, weet PSV onder aanvoering van Janssen met zijn team toch steeds te plussen afgelopen vijf jaar. Dat mag met recht een commerciële prestatie worden genoemd. Binnen afzienbare tijd krijgt de club de beschikking over nog meerdere miljoenen.

Hoe zit dat precies? De livewedstrijden van de Eredivisie lopen binnenkort af. Het jaar 2025 om precies te zijn, is het jaar dat er nieuwe contracten zullen aanvangen. Echter lijken ook na 2025 de livewedstrijden van de Eredivisie uitgezonden te gaan worden op ESPN.

Dat maakte marketeer Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside bekend. “Er is een bod gedaan van 167 miljoen euro per jaar voor tien jaar. Dat is dan vanaf 2025”, aldus Woerts. “De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs, dat was een wens van de top drie. De sponsordeals gaan ook terug naar de clubs. Dit is voor de Eredivisie een knock-out bod.”

Helemaal rond is de deal echter nog niet. “Het moet nog besloten worden en worden voorgelegd aan alle vennoten. Maar dit is echt een stijging van meer dan zeventig procent”, zo gaf Woerts aan. “Nog niet alle clubs weten dit. Zij worden per groepjes geïnformeerd.” ESPN heeft een model bedacht om het geld weer terug te kunnen verdienen wat geïnvesteerd gaat worden. “De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden”, zei hij daarover. “Er zijn ongeveer zes miljoen mensen met een televisie abonnement en zij betalen automatisch mee. Ziggo betaalt een paar euro per huishouden, KPN ook en ook alle andere kabelaars.”

Het heeft er dus alle schijn van dat de Nederlandse topclubs eindelijk hogere bedragen zullen gaan ontvangen voor de uitzendrechten van de nationale wedstrijden. De Eredivisie loopt al jaren achter op vergelijkbaar én concurrerende landen als bijvoorbeeld Belgie, Schotland en Portugal.


Vorig artikelBekende PSV fan wil sportieve prestaties Rai Vloet niet naar de achtergrond verdrijven na strafeis
Volgend artikelESPN journalist is zeker en wijst naar PSG én Lazio: ‘Xavi Simons vertrekt bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in