Home Nieuws Niet stabiel presterende Pereiro gevoelig voor sfeer op de tribunes

Niet stabiel presterende Pereiro gevoelig voor sfeer op de tribunes

10
6

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt Gastón Pereiro terug op zijn spel bij PSV. De Uruguayaan weet exact wat eraan schort maar de daadwerkelijk knop omdraaien kost hem toch vaak moeite.

De sfeer rond wedstrijden, beladen dan wel minder beladen, veel druk of weinig druk, heeft nog teveel invloed op hem. De getalenteerde middenvelder lijkt in topwedstrijden regelmatig te excelleren, terwijl het tegen de andere ploegen vaak juist niet wil lukken. Feyenoord wist dit seizoen al twee keer de negatieve vruchten van een opgeleefde Pereiro te plukken, zoals eerder de Amsterdam Arena al kennis met zijn fluwelen techniek maakte.

“Daar moet natuurlijk verandering in komen. Niet in het feit dat ik in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord iets kan laten zien, maar de andere duels leveren uiteraard net zoveel punten op,” aldus Pereiro.

“Als er een mooie sfeer of een groot belang aan een wedstrijd zit, leef ik vaker op. Op het veld voel je ook de rivaliteit op de tribunes. Ik mag in de andere duels niet meer wegzakken en moet meer bij het spel betrokken zijn. Of het zoals zaterdag tegen Willem II is of een andere ploeg, maakt niet uit. Ik moet een constanter niveau laten zien en daar ben ik me ook van bewust. Met de trainers heb ik hier ook over gesproken en ze verlangen dat terecht van me.”

Pereiro gaat verder: “Of het mijn karakter is dat ik in de ene wedstrijd heel zichtbaar ben en soms een stuk minder? Ik moet volledig geconcentreerd zijn en blijven, dat is het denk ik vooral. Ik ben het er wel mee eens dat ik in sommige wedstrijden meer kan laten zien en probeer dat echt te veranderen. In de periode dat ik niet speelde, heb ik voor mijn gevoel nog harder getraind dan anders. Juist omdat je dan de wedstrijdmomenten niet hebt, moet je er harder tegenaan gaan.”

Over een kampioensfeest wil Pereiro het nog niet hebben. “Dat zou prachtig zijn, maar daar moeten we nu nog niet te veel aan denken. Gewoon na elke wedstrijd bekijken hoe we ervoor staan. We hebben nog een aantal overwinningen nodig en de kwaliteiten om dat voor elkaar te krijgen. Mij zal je niet te vroeg horen juichen.”

Ondanks dat de middenvelder afgelopen periode weinig tot spelen toe kwam, is hij toch weer opgeroepen voor het nationale elftal van Uruguay, tot opluchting van Pereiro zelf. “Natuurlijk schoot het wel eens door mijn hoofd dat ik meer moest spelen om in beeld te blijven. Ik zou het WK echt voor geen goud willen missen. Het enige wat ik kon doen was op het trainingsveld mezelf laten zien om weer een kans af te dwingen.”


Facebook Comments

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here