Home Nieuws ‘Niet Malen maar Gakpo brengt de zilvervloot binnen in Eindhoven’

‘Niet Malen maar Gakpo brengt de zilvervloot binnen in Eindhoven’

1475
0

Het Amsterdamse voetbaladept en Parool journalist Henk Spaan is behoorlijk onder de indruk van Cody Gakpo.

De analist cq journalist denkt dat Gakpo PSV tot grote hoogte kan laten stijgen. Spaan denkt dat niet Donyell Malen, maar Cody Gakpo PSV de grootste transfersom gaat opleveren.


Gakpo lijkt helemaal los en scoorde dinsdag twee keer en gaf één assist in het EK-duel met Hongarije wat met maar liefst 6-1 werd gewonnen. ‘Er was gisteravond één voetballer die alles beloofde voor de toekomst en het EK: Cody Gakpo’, schrijft Spaan in zijn krant Het Parool. ‘PSV wil cashen voor Malen, las ik. Hij lijkt me, gezien Gakpo, niet de aangewezen sleepboot om de zilvervloot Eindhoven binnen te loodsen.’

‘Gakpo speelde met Jong Oranje een prachtige wedstrijd met een assist, een verdiende penalty en twee mooie doelpunten’, vervolgt Spaan. ‘Ik heb hier al eerder over het immense talent geschreven, de elegantie, de snelheid, die fantastische rechtervoet. Hij draaide ze met het grootste gemak naar binnen, de afgepaste voorzetten’, gaat Spaan verder.

Spaan vindt dat Gakpo een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer verdient en daarmee mee zou moeten naar het EK deze zomer. ‘Vergelijk Wijndal ermee, de knoestige De Jong en de, gisteravond, kansen missende Klaassen. Een kwartier voor tijd kwam Babel. Gakpo was elders helaas’, besluit hij.