Home Nieuws Niet iedere analist waardeerde het spel van Hirving Lozano in Almere

Niet iedere analist waardeerde het spel van Hirving Lozano in Almere

3725
0

Hirving Lozano stond zaterdagavond voor het eerst in de basis bij PSV sinds zijn terugkeer naar Eindhoven. De Mexicaan is weer helemaal terug bij PSV en lijkt zelfs al basisspeler te zijn in het elftal van Peter Bosz.

We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat Hirving Lozano nog uit de basisopstelling zal gaan verdwijnen maar uitsluiten valt het ook weer niet. Johan Bakayoko zal het met lede ogen aanzien maar anderzijds zal de buitenspeler ook uit een ander vaatje moeten gaan toppen om belangrijk voor PSV te gaan zijn. Kortom, het niveau moet omhoog en gaat omhoog gezien de concurrentiestrijd tussen de vleugelaanvallers.

Zaterdagavond maakte Hirving Lozano een prachtig doelpunt en dus werd in de studio van ESPN complimenteus gewezen naar het spel van de Mexicaan. Echter viel er ook een tegengeluid te horen. Waar Robert Maaskant positief was over de gedrevenheid van de Mexicaan, vond Mario Been juist dat de aanvaller uit Mexico teveel voor zichzelf speelde.

De beide analisten lieten zich horen en gaven hun mening over het spel van de Mexicaan in Almere maar ook over het spel van de Mexicaan in zijn algemeenheid. “Lozano is echt wel gedreven. Dat is het mooie aan zulke spelers, het maakt niet uit in wat voor stadion ze spelen. Op het moment dat zo’n jongen op het veld staat, wil hij gewoon combineren en doelgericht zijn”, stelde Maaskant bij De Eretribune op ESPN vast.

Mario Been vond PSV slordig aan de bal, omdat te veel spelers voor eigen succes gingen. “Van Aanholt komt in een positie dat hij voor moet geven. Als je dan toch op het doel gaat schieten, dan weet je niet wat je kan. De spelers zijn soms teveel met zichzelf bezig. Dat was ook met Lozano”, aldus de analist, die kritisch was op het spel van Lozano in Almere.

“De plaatsen bij PSV zijn duur. Dan moet je het maximale rendement eruit halen en kun je beter een assist geven. Dan zal de coach blijer zijn. Je ziet het ook aan de manier waarop de andere spelers reageren bij dit soort momenten”, besluit Been.

Hirving Lozano speelde toch gewoon goed en energiek in Almere. Vanaf de eerste minuut tot aan zijn wissel liet hij zich van zijn beste kant zien. Dat was oud-Oranje-international Peter Boeve ook opgevallen. De rapporteur van De Telegraaf blijkt een fan van Lozano te zijn.

Bij De Telegraaf geeft hij aan: “Ik vind het toch wel weer mooi dat we zo’n jongen in Nederland hebben lopen. Hij heeft heel veel dreiging, gaat recht op het doel af en dat is altijd een meerwaarde. Hij maakte een goal en zag er ook nog eentje worden afgekeurd”, aldus Boeve die ook wijst naar de concurrenten. Lozano heeft op rechtsbuiten concurrentie van Johan Bakayoko, terwijl ook Noa Lang daar kan spelen. Dit hoeft volgens Boeve geen probleem te zijn.

“PSV heeft veel te kiezen op de zijkanten en dat zal ook wel een strijd worden, maar zo lang je wint, gaat dat allemaal prima. Als je kwaliteit bij elkaar zet, dan houdt men elkaar vaak scherp.”


Vorig artikelWillem van Hanegem loopt over van irritatie en moppert opnieuw op Peter Bosz
Volgend artikel‘Moeilijk te interviewen’ Alex Pastoor geniet van klasse PSV | Elia snapt keuze Lang voor PSV niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in