Home Columns Niet het Ajax van Erik ten Hag maar het PSV van Roger...

Niet het Ajax van Erik ten Hag maar het PSV van Roger Schmidt maakte veel indruk in Lissabon

1904
0

Column: Niet het Ajax van Erik ten Hag maar het PSV van Roger Schmidt maakte eerder dit seizoen veel indruk in Lissabon.

PSV begon in augustus vorig jaar vol vertrouwen aan het tweeluik met Benfica en diende eerst uit een goed resultaat neer te zetten om de klus thuis te kunnen klaren. PSV begon nerveus en slap aan de heenwedstrijd in Estadio Da Luz maar gooide na 20 minuten de schroom van zich af. De ploeg van Schmidt domineerde vervolgens de rest van de wedstrijd. PSV speelde agressief en met veel druk naar voren maar kon nog slechts één keer scoren. Het werd 2-1 inclusief een prachtige maar afgekeurde treffer van Zahavi.

Het bleek achteraf te weinig te zijn voor kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League maar PSV had opnieuw indruk gemaakte nadat het eerder al Galatasaray en FC Midtjylland van het kastje naar de muur had gestuurd. Het bestuur van Benfica wist genoeg en wilde Roger Schmidt vastleggen voor de nieuwe jaargang. Later in het seizoen mochten Erik ten Hag en zijn mannen laten zien hoe het moest maar de Amsterdammers lieten slechts een gedeelte van de eerste helft zien hoe Benfica verslagen diende te worden, waar PSV buitenshuis in het hol van de leeuw vrijwel de gehele wedstrijd kon domineren.

In Amsterdam liet Benfica Ajax bewust uitrazen en zodoende kon de UEFA na afloop concluderen dat er maar twee Amsterdamse kansen in de vorm van daadwerkelijk doelpogingen werden ondernomen. Dat communiceerde de Europese voetbalbond via de officiële kanalen in de vorm van het tonen van de wedstrijdstatistieken. Daarvan werd ook nog één doelpoging tot buitenspel bestempeld. Ten Hag bleek een andere wedstrijd te hebben gezien want de trainer sprak na afloop over vele, vele doelpogingen. Het bestuur van Befica wist genoeg, Roger Schmidt zou de nieuwe trainer van de club uit Lissabon gaan worden.

Het Duitse medium BILD weet inmiddels te melden dat Roger Schmidt al enkele maanden in gesprek is met Benfica. De eerste gesprekken zouden dateren van december dan wel januari. Dat betreft ook de periode dat Roger Schmidt een concreet aanbod kreeg van Red Bull Leipzig maar daar meteen van af zag. Wel wilde de Redbull-club meteen toeslaan en Schmidt in de wintertop wegkapen uit Eindhoven. Schmidt bedankte vriendelijk voor de eer en richtte zich vol overgave op PSV.

Volgens het Duitse medium zou Schmidt al in de winterstop in contact gekomen zijn met de Portugese topclub uit Lissabon. Clubicoon en directeur voetbalzaken Rui Costa zou zich hebben ingespannen om de trainer naar Lissabon te halen. Op voorspraak van Rui Costa werden de gesprekken met Schmidt in Düsseldorf opgestart. Het bestuur van Benfica zag PSV eerder dit seizoen twee keer indruk maken in het tweeluik tegen de club uit Lissabon. Rond die wedstrijden werd de belangstelling voor Schmidt en zijn speelstijl, die weliswaar in Eindhoven zelden tot volle wasdom is gekomen, reeds geboren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here