Home Nieuws Niet chagrijnige Schmidt zeer complimenteus voor Eagles: ‘Beste tegenstander in de Eredivisie’

Niet chagrijnige Schmidt zeer complimenteus voor Eagles: ‘Beste tegenstander in de Eredivisie’

441
0

Roger Schmidt was na afloop van Go Ahead Eagles – PSV duidelijk over de wedstrijd die PSV alsnog winnend wist af te sluiten.

Daar is het verder ook wel mee gezegd want PSV liet niets zien in Deventer en beleefde een erg pijnlijke avond omdat de ploeg van Schmidt over grote delen van de wedstrijd werd weggespeeld. Na afloop was Schmidt dan ook terecht zeer complimenteus voor de ploeg van Kees van Wonderen.

Als een ware gentlemen met een lach op net gezicht was Schmidt eens een keer niet chagrijnig na enkele kritische vragen van het aanwezige journaille. PSV had niets laten zien in de Adelaarshorst en dus werd de Duitser eens flink aan de tand gevoeld door de ESPN en NOS verslaggevers. Of Go Ahead niet meer verdiende: ‘Ja, zij verdiende meer’, zei Schmidt, waarna hij de vraag voorgelegd kreeg of de winst voor de Eagles eigenlijk niet meer dan terecht was geweest. ‘Ja, eigenlijk wel’, zei Schmidt zonder geïrriteerd te geraken.

‘Het was een zwaar gevecht, maar daarmee heb je te maken in het voetbal. Zeker tijdens een druk seizoen. Nee, we steken niet in een topvorm, dat kan iedereen zien. Maar we speelden ook tegen een sterk team. Onze beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie. Go Ahead was sterk in de duels, speelde met een hoge intensiteit en was balvast. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt’, zei Schmidt na afloop van het duel in Deventer tegen Voetbal International en ESPN.

‘Dit soort wedstrijden moeten we ook spelen om als team weer stappen te maken. Of Go Ahead beter was dan Feyenoord? Ik vond Go Ahead vanavond echt fantastisch spelen’, aldus Schmidt. ‘We hadden voor rust problemen in balbezit en konden de ruimtes niet goed bespelen. Na rust zijn we 4-3-3 gaan spelen. Het liep toen wel iets beter, ondanks dat we een tegengoal kregen. We moesten uiteindelijk knokken voor de zege en waren wat gelukkig. Ik vond dat Go Ahead ook iets verdiende.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here