Home Nieuws Niet arrogant maar elegant neemt PSV afstand van kansloos en van Eredivisie...

Niet arrogant maar elegant neemt PSV afstand van kansloos en van Eredivisie afscheid nemend Excelsior

420
0

Wat is nu precies een zakelijke overwinning? Met minimale verschil een wedstrijd winnen of een matige wedstrijd alsnog winnend afsluiten?

Een zakelijke overwinning van de koploper in Rotterdam, concludeerde de NOS na de wedstrijd tegen Excelsior. De nationale televisiezender concludeerde voor de wedstrijd nogmaals dat PSV ‘gewoon’ de aanstaande landskampioen zal zijn. Daar sluiten we ons maar gewoon bij aan dan want niets is minder waar. Tot vervelends toe ging het afgelopen dagen over hautain en arrogant dan wel gemakzuchtig en dus wilde Peter Bosz een reactie zien.

Die kwam er wel degelijk in Rotterdam, al begon PSV niet heel overtuigend op Woudesteijn, zonder overigens in de problemen te komen tegen het vrij spelende maar zeer armzalige Excelsior. De nummer zestien van de Eredivisie leek te spelen of er niets te verliezen viel, wat uiteraard niet zo is, maar na een enthousiaste start van het duel bleek al snel waarom de Kralingers zo laag staan. Balverlies op balverlies is het wat de klok slaat bij de club die rechtstreeks op degradatie af weet te stevenen.

Zoals gezegd was er van eventuele arrogantie geen spraken aan PSV-zijde want de ploeg van Bosz werkte vanaf minuut één hard aan een voorsprong. De rust naderend gaf PSV steeds meer gas maar kon het nog geen afstand nemen van de club uit Kralingen. Plots gaf het middenveld gas en bleken twee soepel en snel lopende aanvallen over meerdere schijven teveel van het goede te zijn voor de ploeg van Dijkhuizen.

Waar zaterdagavond al dan niet terecht werd gerept over arrogantie en gemakzucht, ontstonden de beide doelpunten van respectievelijk Mauro Júnior en Johan Bakayoko uit elegent en snel spel. De bal vooraf aan de beide gescoorde doelpunten vertrok elegant van voet tot voet om vervolgens soepel in het net te geraken. PSV won met 0-2 op bezoek bij Excelsior en is nog vier overwinning verwijderd van landstitel nummer 25.

Peter Bosz blijft erbij dat ploeg enigszins arrogant dan wel hautain de wedstrijd in Nijmegen wist af te werken maar dinsdagavond bleek daar volgens Bosz inderdaad geen sprake van te zijn.


Vorig artikelDe tegendoelpunten in Nijmegen | ‘Walter Benítez wilde vorig seizoen al vertrekken bij PSV’
Volgend artikelSteekt Luuk de Jong na 31 gescoorde doelpunten in een mindere vorm?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in