Home Nieuws Niet alleen na Twente – PSV dacht Ruud van Nistelrooij aan stoppen,...

Niet alleen na Twente – PSV dacht Ruud van Nistelrooij aan stoppen, Van Nistelrooij gruwelde na uitwedstrijd in Sevilla

25707
0

Ruud van Nistelrooij is inmiddels ruim een week geen trainer meer van PSV. De rust lijkt langzaam weder te keren in en rond het Philips Stadion.

Op de achtergrond zijn de heren Brands en Stewart inmiddels in volle vaart begonnen met de wederopbouw van PSV want over een week of vijf staat de eerste training alweer gepland op de Herdgang. Heden ten dage is er nog niets. Nog geen trainer, geen staf en geen assistent van de trainer. We gaan er gemakshalve vanuit dat de beoogde trainer inmiddels wel in beeld is. Ook voor de media is het volop speculeren geblazen en tot het moment van de aanstelling van de nieuwe trainer wordt er vooral teruggeblikt. Er wordt door De Telegraaf maar ook door Voetbal International en door uiteraard de ‘huiskrant’ het Eindhovens Dagblad stevig geanalyseerd en geëvalueerd.

Zo stelt het Eindhovens Dagblad vast dat PSV de maandag en dinsdag na de remise tegen Heerenveen de regie heeft laten liggen en deze niet meer heeft teruggepakt. Althans, dat stelt Rik Elfrink namens de regionale krant. Elfrink wijst daarbij naar het vakmanschap van Toon Gerbrands, die daar uitmuntend in was. Voetbal International stelt vast dat de heren Brands en Stewart kordater hadden moeten ageren en reageren na de eerste berichtgevingen in De Telegraaf.

In een uitgebreide analyse van Voetbal International komt inmiddels ook naar voren op welke momenten Ruud van Nistelrooij er de brui aan wilde geven. Dat waren er nog al wat. Is het trainerschap wel geschikt voor Ruud van Nistelrooij? Want de topsporter die predikt nooit te willen opgeven, heeft al na FC Twente – PSV gedacht aan stoppen. Oftewel, aan opgeven.

Net na de winterstop en rond de verkoop van Gakpo en Madueke bleek Ruud van Nistelrooij ook in lastige periode te zitten maar het gaat nog verder. Althans, volgens Voetbal International. ‘Als PSV halverwege februari in de Europa League kansloos met 3-0 van Sevilla verliest, zit Van Nistelrooij er mentaal en fysiek helemaal doorheen. Hij wordt er letterlijk ziek van en tegen FC Utrecht zit dan ook Fred Rutten op de bank’, schrijft Marco Timmer na de oorwassing in Sevilla, waar PSV zichzelf hopeloos en verdedigend dramatisch wist te presenteren.

Meer dan 4000 PSV fans kijken vanuit verschillende vakken in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zwijgend naar het veld, waar PSV zichzelf voetballend nog redelijk kon weren maar verdedigend echt een modderfiguur sloeg. Van Nistelrooij is geslagen door die oorwassing en beseft dat PSV niets te zoeken heeft in Europa. Niet alleen Van Nistelrooij gruwelt van de kansloze beurt in Andalusie maar ook de meegereisde fans zitten stuk. Duizenden euro’s uitgegeven en zo kansloos ten onder gaan in een Europese wedstrijd. Het is een pijnlijk geheel, helemaal als Jordan Teze na afloop langs de rand van het veld nog even ‘bijkletst’ met zijn naasten. Teze maar ook Ramalho wisten beide flink door de ondergrens te zakken in de Andalusische stad.

‘Er wordt net als eerder in het seizoen na het verlies tegen FC Twente stevig op Van Nistelrooij ingepraat die aan stoppen denkt. Ook Brands speelt daarin een belangrijke rol. De algemeen directeur weet in wat voor ontzettend zwaar seizoen zijn startende trainer terecht is gekomen. Hij geeft hem mee dat hij de volledige steun van de directie heeft, ook richting volgend seizoen’, schrijft Timmer over die periode.

‘Nadat Van Nistelrooij de zaken wat meer los heeft gelaten en niet meer alles tot zich laat komen, gaat het beter. Dat heeft ook te maken met de komst van Earnest Stewart, die op 1 maart is begonnen. Hoewel PSV dan voor het eerst dit seizoen een lange stabiele serie neerzet qua resultaten – het voetbal blijft geregeld ondermaats – is al wel duidelijk dat het in de technische staf flink botst en dat een deel van de spelers ontevreden is’ analyseert Timmer, die ook weet te melden dat de directie dan al interne ’twijfelmomenten’ kent over Ruud van Nistelrooij en zijn trainerschap.

Onze volgende conclusie, die we op eigen titel trekken, is dan zeker gerechtvaardigd te noemen. Ga maar na: een trainer die in zijn eerste jaar zo vaak aan opgeven denkt, is misschien wel geen echte trainer en/of heeft weinig op met het vak van toptrainer.


Vorig artikelAD Sportwereld weerspreekt De Telegraaf: Peter Bosz is nog niet door PSV benaderd
Volgend artikelIn deze vorm is Wijnaldum niet eens goed genoeg voor PSV, Italianen hard na zeer zwakke invalbeurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in