Home Nieuws Nico Dijkshoorn vindt wel iets van de exit van Simons en steekt...

Nico Dijkshoorn vindt wel iets van de exit van Simons en steekt de draak met PSV én Noa Lang

2650
0

Xaxi Simons is geen PSV’er meer en daar gaat de gehele Nederlandse voetbalwereld op geheel eigenwijze mee om.

Van kritiek uiten en in de rondte spuien tot milde reacties richting PSV en vooral stevige verwijten richting Xavi Simons. Want ‘hoe kon je dit doen, Xavi Simons’, is een veel gehoorde reactie onder veel teleurgestelde fans. Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn vindt ook wel iets van de exit van Xavi Simons naar Parijs, terug naar Parijs welteverstaan.

Dijkshoorn ging er eens goed voor zitten nadat hij afgelopen weken alles gadesloeg rondom de club, Xavi Simons én rond Noa Lang. Want ook Noa Lang ontkomt niet aan de scherp doch licht cynische visie van de columnist, die eigenlijk tegen zijn gewoonte in ook kritiek heeft op uiterlijke eigenschappen van diegene waar hij zijn column tot richt.

Dijkshoorn vindt tegelijkertijd ook wel iets van de lengte van Noa Lang. Enfin, oordeelt u vooral zelf. Dijkshoorn is in ieder geval ouderwets scherp, humoristisch ook als je een niet al te serieuze blik op zijn bijdrage werpt. Dijkshoorn stelde zich een telefoongesprek voor tussen Noa Lang en Peter Bosz. De columnist blijkt de draak te steken met PSV en het verdelen van de rugnummers. Recent werd bekend dat Xavi Simons rugnummer zeven kreeg toebedeeld en Noa Lang daar juist naar vroeg, maar nummer tien juist als rugnummer kreeg toegewezen.

“Ja, Noa, met Peter Bosz”, begint Dijkshoorn zijn column in Voetbal International. “Ik spreek even een boodschap in omdat ik je toch niet versta. Ik wil je nog eens bedanken voor je medewerking. Fijn dat jij de laatste dagen het spelletje hebt meegespeeld. Was heel geloofwaardig, die strijd om het rugnummer 10 en dat Xavi daarmee zou gaan spelen.”

“Jij weet ook dat Xavi ons bij onze ballen had door die krankzinnige constructie die we ooit met hem hebben afgesproken”, gaat Dijkshoorn verder. “We hebben het zo lang mogelijk stil kunnen houden dat hij vertrok. Ik heb Xavi dit weekend mee laten spelen in een oefenwedstrijd en niemand had wat in de gaten. Ik wil nog eens benadrukken dat jij daar een belangrijke rol in hebt gespeeld. We hebben meteen in de eerste contractbesprekingen gezegd dat Xavi voor 99 procent weg ging. Ik denk zelfs dat jij niet eens naar ons toe was gekomen als Xavi was gebleven”, wijst Dijkshoorn steeds naar Lang.

“Daar kan jij helemaal niet mee omgaan, een collega van jouw lengte die meer aandacht krijgt. We gaan, zoals afgesproken, zorgen dat er een dienende nummer 10 bij jou in de buurt komt te staan. Xavi komen we nog wel een keer tegen. Die wordt over een paar weken uitgeleend aan een Italiaanse subtopper. Je hebt het spelletje als een echte prof meegespeeld. PSV zal je daar rijkelijk voor belonen. Helaas niet met rugnummer 10”, aldus een scherpe en licht cynische Nico Dijkshoorn in weekblad Voetbal International.


Vorig artikelSupportersvereniging PSV wijst kritiek op de club van de hand: ‘Zonder clausule geen Xavi Simons’
Volgend artikelHet tegengeluid | Betrouwbare speler heeft geen vertrekwens en wil eerst kampioen worden: ‘Ik wil bij PSV blijven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in